пʼятниця, 12 жовтня 2012 05:00

"Свобода" не зніматиме своїх мажоритарників на користь УДАРу

"Свобода" готова підтримати погоджених кандидатів по мажоритарних округах між Об'єднаною опозицією "Батьківщина" та УДАРом. Водночас не зніматиме своїх мажоритарників по 35 округах, яких віддали їй за домовленостями з "Батьківщиною".

— Арсеній Яценюк поінформував мене про переговори між "Батьківщиною" та УДАРом, — говорить головний "свободівець" Олег Тягнибок, 43 роки. — Якщо вони домовляться про визначення свого погодженого кандидата, то ми, звісно, підтримаємо цю людину в тих 190 округах, які віддані нашим партнерам. Інша справа, що я не бачу серед наших 35 округів жодного, де "ударівець" мав би більшу підтримку. Наприклад, у Тернополі Віталій Максимов іде проти нашого Олексія Кайди. Кайда має 35 відсотків підтримки, а Максимов десь 20. То нехай він і знімається. Тоді Кайда матиме 55. Я хочу, щоб усі зрозуміли: "Свобода" на відміну від УДАРу про такі речі домовляється завчасно.

Позиція "Свободи" вмотивована, вважає політолог 65-річний Михайло Погребінський:

— Якщо у представників "Свободи" є можливість поборотися за перше місце, навіщо тоді поступатися? Суперництво між УДАРом та "Свободою" відбувається лише у західних областях. На цих округах інтрига полягає у тому, хто з опозиційних сил переможе: "Свобода", "Батьківщина" чи Кличко. Там, де є шанс перемогти представнику Партії регіонів, немає проблеми суперництва між "ударівцем" та "свободівцем". Така позиція "Свободи" не суперечить інтересам опозиції як такої, адже вона не означає передачі можливості перемогти представникам влади.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" не зніматиме своїх мажоритарників на користь УДАРу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути