Ексклюзиви
понеділок, 09 січня 2006 15:29

Створено третій помаранчевий блок

 

"Ані блок "Наша Україна", ані БЮТ не зможуть самотужки перемогти на виборах 2006 року, — сказав голова партії "Реформи і порядок" Віктор Пинзеник, 51 рік. — Аби не підсилювати своєю участю розколу, ми вирішили створити третій помаранчевий блок — із партії "Реформи і порядок" та громадянської партії "Пора".

З"їзд ПРП відбувся минулої суботи у приміщенні Центральної виборчої комісії. Його учасники охоче пояснювали, чому йдуть на вибори саме з "Порою".

— Молоде покоління більш чисте, — переконував нардеп Володимир Бондаренко, 53 роки. — Багато людей зневірилися, дивлячись на тих перевертнів: Олександр Задорожній, який був представником Кучми в парламенті, сьогодні — у "Блоці Юлії Тимошенко".

На з"їзд прибув представник "Пори" Євген Золотарьов, 33 роки. Він розповів, що в "чорних списках" його партії немає жодної людини з ПРП, і це є підставою для блокування. А ще — спільна ідеологія. За словами Золотарьова, вже розроблена програма дій, яку буде незабаром представлено.

Усі парні номери займуть члени "Пори", а непарні — ПРП

Журналісти запитали "пориста", скільки коштує його годинник. Той зізнався, що це — подарунок дружини.

— Десь триста гривень коштує, — Золотарьов підтягнув рукав сорочки, щоб показати годинник ближче. — Сподіваюся, пристойно виглядає?

Місця у виборчому списку "Пора" і ПРП поділили порівну:

— Це надто складна математика: хто більше зробив для країни, в кого довший рейтинг, — пояснював Золотарьов. — Перша п"ятірка — представницька. А далі, починаючи з шостого номера, усі парні номери займуть члени "Пори", а непарні — ПРП.

Попри велику кількість промовців, на з"їзді не було дискусій. Можливо, тому, що незадовго перед цим партію покинули колишній віце-прем"єр Микола Томенко та екс-міністр економіки Сергій Терьохін. Вони увійшли до "Блоку Юлії Тимошенко".

Член фракції ПРП у Верховній Раді Сергій Соболєв, 44 роки, переконував делегатів, що саме  їхньому блоку повірять виборці, розчаровані діями помаранчевих лідерів.

— Чи змінилася влада хоч в одному місті чи в одній області? — запитував він у зали.

У відповідь лунало: "Ні! Ні!" Соболєв питав про зміни в інших владних структурах і знову отримував таку ж відповідь.

Як запорожці: "Ні, батьку, ні! Так, батьку, так!"

— Як запорожці, — усміхнувся Золотарьов: — "Ні, батьку, ні! Так, батьку, так!"

До трибуни підійшов нардеп Володимир Філенко, 50 років:

— Дзвонить мені мама і каже: "Синок, ну вкрила тебе Покрова. Яка ж я рада, що ти ні до тих, ні до тих не пішов!" БЮТ і НСНУ перш за все змагаються між собою. Вони забули про комуністів, забули про Литвина. Найбільше вони забули про Януковича. В оточенні одних і других є люди, які хочуть тишком-нишком домовитися з Януковичем та Ахметовим. Мова ведеться не про поєднання Сходу і Заходу, а про поєднання бізнес-інтересів різних еліт. Тому і в тюрмах не сидять.

Через дві години на зустрічі з журналістами розкрилася головна таємниця нового блоку:

— Віталій Кличко — номер один передвиборного списку! — оголосив Віктор Пинзеник.

Кличко пояснив, що хотів підтримати об"єднаний помаранчевий блок.

— На жаль, його не вдалося створити до виборів, — сказав колишній чемпіон світу з боксу. — Я самостійно прийняв рішення. Воно остаточне, зважене. Хоч у мене була низка переговорів із різними силами. Дух "Пори" і ПРП мені близький.

Водночас Віталій наголосив, що все ще обирає між кар"єрою народного депутата і мера столиці.

Зараз ви читаєте новину «Створено третій помаранчевий блок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути