вівторок, 19 січня 2010 07:35

Штаби недоплатили спостерігачам

30-річний Віталій працював членом виборчої комісії від Віктора Ющенка в Черкасах.

— Ми повинні отримати зарплату як члени окружної виборчої комісії, — розповідає. — Окрім неї, обіцяли по 500 гривень од партії. Двох знайомих узяв спостерігачами. Їм обіцяли по 200 гривень. Казали, якщо за нашого кандидата добре проголосують, заплатять більше: членам комісії по 600 гривень, а спостерігачам — по 300.

Напередодні виборів спостерігачів попередили, що на руки даватимуть удвічі менше.

— Ми протовклися на дільниці добу. Голоси порахували далеко за північ. Після перерахунків ніхто нічого так і не дав, — продовжує Віталій. — Ми перепитували за офіційну зарплату. Сказали: ждіть і не рипайтеся.

Головам виборчкомів мали заплатити за місяць, оформивши на роботу із 17 грудня.

— Пішов членом комісії, аби трохи заробити, — ділиться безробітний киянин Вадим, 46 років. Він представляв Сергія Тігіпка. — Нам дали по 150 гривень, а обіцяли 500. "регіонали" обіцяли по 800 гривень, а дали 80. Яценюк — по 600. І "кинули" всіх. На другий тур не піду.

У Вінниці напередодні виборів тільки деякі штаби кандидатів виплатили аванс. Від Віктора Януковича члени дільничних комісій отримали по 250 грн, а спостерігачі — по 100. Сказали, що дадуть іще стільки ж після виборів. Представникам Сергія Тігіпка мають заплатити по 200 грн. У штабі Юлії Тимошенко суми не розголошують, але обіцяють видати гроші днями. Також на зарплату від кандидата розраховують представники Ющенка, Литвина, Симоненка, Яценюка.

Зараз ви читаєте новину «Штаби недоплатили спостерігачам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути