пʼятниця, 20 жовтня 2017 07:15

Справу про розтрату коштів у Міноборони розвалять

Справу про розтрату коштів у Міноборони розвалять
У справі фігурують заступник міністра оборони Ігор Павловський і директор департаменту держзакупівель Володимир Гулєвич. Фото: ІА "Правда"

— Завершили створення підрозділу детективів, який займатиметься саме Міноборони. Це величезний бюджет, найбільший у державі. Тому без нашої уваги не обійдеться, — каже журналістам директор Національного антикорупційного бюро 38-річний Артем Ситник 17 жовтня в Брюсселі, Бельгія.

Того дня Солом'янський райсуд Києва відпустив затриманого інвестора компанії "Трейд Коммодіті" Володимира Трофименка під особисте зобов'язання. Він є фігурантом справи про розтрату коштів під час закупівлі 70 тис. т палива для Міністерства оборони. На це виділили мільярд гривень. Однак через нібито коливання цін на ринку кількість палива, визначеного тендером зменшили на 8,5 тис. т. У результаті розтратили 149,34 млн грн державних коштів. Слідчі НАБУ затримали Трофименка 16 жовтня.

У справі фігурують заступник міністра оборони Ігор Павловський і директор департаменту держзакупівель Володимир Гулєвич. Їм оголосили підозру за привласнення і розтрату державного майна. Стаття передбачає від 8 до 12 років ув'язнення.

12 жовтня Солом'янський суд обом затриманим обрав запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт. Їх зобов'язали носити електронні браслети, прибувати до прокурора, слідчого чи в суд за першої необхідності, здати паспорти. Між собою спілкуватися заборонили.

Генерал-лейтенант Ігор Павловський подав апеляцію на рішення суду щодо запобіжного заходу.

— Основних фігурантів виводять від карного покарання, — говорить співголова організації "Права справа" Дмитро Снєгирьов, 43 роки. — Сам заступник без згоди з вищим військовим керівництвом не міг проводити такі оборудки. Однак міністр оборони й керівники Генштабу ніколи не віддадуть свого. Павловського не притягнуть до відповідальності, реальних вироків не буде. За кілька місяців справу розвалять. Визнають, що закупівля була в рамках закону.

Зараз ви читаєте новину «Справу про розтрату коштів у Міноборони розвалять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути