четвер, 05 серпня 2010 04:46

"Сорок відсотків бізнесу працюють у тіні"

У середу в Міністерстві фінансів оголосили про початок всенародного обговорення урядового проекту Податкового кодексу. Його за день до цього опублікували в офіційному виданні "Урядовий кур"єр".

— У різних містах країни мають відбутися громадські слухання. Люди мають вносити свої зауваження і пропозиції до Податкового кодексу, аби до початку нової сесії парламенту ми вийшли з якісним документом, — каже перший заступник міністра фінансів Вадим Копилов, 51 рік.

Поруч із ним за столом сидить керівництво відомства, представники податкової адміністрації, митниці і Академії наук. Копилов кладе перед собою список міст, у яких мають пройти слухання. Каже, що в багатьох обласних центрах працюватимуть телефонні лінії, за якими прийматимуться зауваження.

— Нам обов"язково потрібно приймати Податковий кодекс. Бо сьогодні бізнес працює в таких умовах, коли правила гри змінюються практично щотижня, — говорить нардеп-"регіонал" Олег Царьов, 40 років. — Комітет із питань податкової та митної політики разом із Мінфіном доопрацював його й отримав "добротний документ".

— Ми отримали багато зауважень від бізнесу і врахували їх, — каже заступник керівника Мінфіну 59-річна Тетяна Єфименко. — Наше головне завдання зробити так, щоб бізнес, 40 відсотків якого сьогодні працює в тіні, переходив у легальне поле.

Віце-президент Академії наук 65-річний Валерій Геєць складає перед собою руки і каже, що експерти критикують Податковий кодекс:

Кризу, що розгулялася на вулиці, не можна лікувати стандартними методами

— Але кризу, що розгулялася на вулиці, не можна лікувати стандартними методами. І якщо буде друга хвиля кризи, до цього треба підготуватися.

Журналісти запитують Копилова, чому віце-прем"єр Сергій Тігіпко відхрещується від цього Податкового кодексу.

— От коли пройде всенародне обговорення, зауваження надійдуть до робочої групи, яку очолює Тігіпко. І він має їх передати Кабміну. Тоді якщо в нього і будуть якісь зауваження, він їх зможе висловити, — дивиться з-під лоба Копилов.

Зараз ви читаєте новину «"Сорок відсотків бізнесу працюють у тіні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути