пʼятниця, 17 вересня 2010 06:50

Соціальні покращення не вимагають великих витрат

У країні є все для того, щоб розпочати реалізацію проектів, спрямованих на покращення соціальної сфери. Так вважає Олександр Кардаков, керівник експертної комісії з інновацій  партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна".

— Деякі розробки вже готові й випробувані, а їх впровадження не вимагає великих витрат. Єдина система обліку соціальних пільг, єдиний центр прийому звернень громадян, електронний медичний паспорт — ці ідеї можна використати в Україні тут і зараз. І все це включено до програми дій "Сильної України" — наголошує експерт. — Застосування нових технологій у соціальній сфері допоможе підвищити якість послуг і запобігти корупції. Якщо взяти, приміром, електронний медичний паспорт, то це може бути чіп або диск, що містить усю інформацію про здоров"я людини. Замість карток — один носій, доступ до якого буде в лікаря.

Олександр Кардаков додає, що державі також необхідно переглянути принципи фінансування вітчизняної науки:

Коштів, які виділяються на науку, недостатньо

— Коштів, які виділяються на науку, недостатньо. Але і їх можна використовувати більш ефективно. Підтримку повинні мати ті напрями, які цікаві державі, і ті групи вчених, які довели, що можуть досягти результату. Необхідно запровадити систему грантів для підтримки фундаментальних і прикладних досліджень, розвивати технопарки, венчурні фонди, які успішно працюють на Заході, допомагаючи молодим ученим.

Зараз ви читаєте новину «Соціальні покращення не вимагають великих витрат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути