середа, 25 січня 2012 09:53

Скандальний біґ-борд із зображенням Сталіна демонтували запорізькі комунальники

Автор: фото з сайта www. diary.ru
  Плакат із зображенням Йосипа Сталіна повісили у центрі Запоріжжя 12 січня. За два тижні комунальники його зняли
Плакат із зображенням Йосипа Сталіна повісили у центрі Запоріжжя 12 січня. За два тижні комунальники його зняли

У Запоріжжі на вул. Перемоги зняли біґ-борд із зображенням Йосипа Сталіна і написом: "Я убил миллионы украинцев! А за что тебе поставят памятник?"

У понеділок його демонтували комунальники. Кажуть, із проханням перевірити законність встановлення звернулися громадські організації. Які — не уточнюють.

12 січня плакат 6х3 м повісили на замовлення редактора місцевої газети "Субота плюс" 33-річного Богдана Василенка.

— Плакат розмістили на знак протесту проти пам'ятника Сталіну, встановленого комуністами на території запорізького обкому Компартії, — каже Богдан Василенко. — Вирішили показати, що не всі в місті з цим згодні. Комунальники знайшли помилку в паперах фірми, яка дала нам рекламне місце. Кажуть, що зноситимуть усю конструкцію, бо вона незаконна. Господарі будинку, на якому вона споруджена, самі запропонували мені вивісити цей плакат. Тепер їх шукає міліція. Як тільки повісили біґ-борд, якісь хлопці в цивільному приходили до орендаторів рекламного щита, казали: "Навіщо воно вам потрібно? Ви що, за пожежниками скучили?" Я думав, що плакат повисить кілька днів. Ми його встановили на рівні третього поверху, міцно закріпили. А перші дні й охороняли — хлопці з громадських організацій там чергували. Тому наші супротивники мусили шукати зачіпку в паперах.

У грудні на замовлення Богдана Василенка в Запоріжжі вивісили біґ-борд із зображенням Адольфа Гітлера та підписом "Чем я хуже Сталина? Ставьте и мне памятник!" Комунальники зняли його за 4 год.

— Этот бесноватый возомнил себя фюрером и лепит плакаты вопреки закону, — говорить лідер запорізької Компартії Олексій Бабурін, 63 роки. — А городская власть своевременно не реагирует. Ни один порядочный рекламодатель не предоставит места для такой ерунды. Но мы ни к кому не обращались, чтобы они проверяли плакат. Это сделали общественные организации.

— Я бы рекомендовал главному редактору этой газеты угомониться. В противном случае он нарвется на гнев жителей города, и в первую очередь ветеранов, а с ними шутить не стоит, — говорить другий секретар запорізького обкому КПУ 32-річний Олександр Зубчевський. — Кроме этого, в ближайшее время мы детально проанализируем, путем депутатских запросов, правовую и финансовую деятельность этой газеты.

Пам'ятнику Сталіну в Запоріжжі рік тому відрізали голову. За це умовні терміни ув'язнення отримали дев'ять членів громадської організації "Тризуб" ім. Степана Бандери.

Зараз ви читаєте новину «Скандальний біґ-борд із зображенням Сталіна демонтували запорізькі комунальники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

131

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути