Ексклюзиви
четвер, 20 жовтня 2011 07:45

Сільських голів просять збирати інформацію про мітинги

Хмельницька облдержадміністрація розіслала листи райдержадміністраціям. Просила звертати увагу на акції протестів і релігійні зібрання. РДА доручили міським, селищним і сільським головам негайно повідомляти про такі заходи, місце проведення й учасників.

"Треба зважати на зростання суспільно-політичної активності в регіоні, на появу громадсько-політичних новоутворень, що мають за мету провокативну політичну діяльність, — пише в дорученні 30-річний Павло Довгопол, заступник голови Кам'янець-Подільської РДА. — Прошу звернути увагу на оперативність інформування управління про заходи із соціально-політичних питань".

Голів місцевих рад просять писати в довідці не "загальні фрази", а "вичерпну інформацію про хід акцій протесту". Зазначати прізвища та посади організаторів, кількість учасників, гасла, основні тези виступів. Також, чи були на заході народні депутати. Хочуть, щоб місцева влада копіювала листівки демонстрантів.

— Незаконно держадміністрації як органу державної влади вимагати таку інформацію від обраних керівників місцевого самоврядування, — говорить депутат міськради Кам'янця-Подільського від "Батьківщини" 40-річний Олег Демчук.

Доручення головам місцевих рад має рекомендаційний характер, запевняє Павло Довгопол:

— Відділ внутрішньої політики просто відстежує інформацію. Далі ми подаємо її на область, а вони передають на Київ. Зараз перед виборами багато політичних партій їздять по селах, збирають людей. Ми маємо знати, де проводять політичні акції, чи загострюється релігійна ситуація.

Збирання подібної інформації виходить за межі закону "Про місцеве самоврядування", пояснює експерт із питань самоврядування нардеп "бютівець" 50-річний Юрій Ганущак:

— Це чиста "отсєбятіна" чиновників обласної чи районної держадміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Сільських голів просять збирати інформацію про мітинги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути