пʼятниця, 21 травня 2010 09:36

Сестру народного депутата Парубія допитували вісім годин

— 2003 року тодішня влада знищила мій канцелярський бізнес. Оленці керівництво податкової тоді прямо сказало: "Якщо твій брат не закриє рота, ми тебе посадимо". Це було, як Андрій був заступником голови Львівської обласної ради і виступав проти Кучми. Влада діє по накатаному сценарію, — нервово затягується цигаркою на подвір"ї лікарні швидкої допомоги у Львові на вул. Топольній Володимир Парубій, 42 роки.

Він рідний брат народного депутата від НУ-НС 39-річного Андрія Парубія. Провідує в лікарні у четвер зранку сестру Олену Парубій, 31 рік. За два дні перед цим, у вівторок, її затримали і звинуватили у вимаганні хабара. Олена керує управлінням із роботи з фізичними особами податкової інспекції Сихівського району. В міліції кажуть, вона та ще двоє податківців вимагали $2 тис. у бухгалтера, яка вела чотирьох підприємців.

— 2 тисячі — це була лише частина хабара. Іншу отримала раніше. При обшуку знайшли 14 тисяч гривень і 2700 доларів. Усі грошові докази помічені спеціальною речовиною, — заявив у день арешту начальник Львівської обласної міліції Михайло Цимбалюк, 45 років.

— Це фарс, політичні репресії з наміром натиснути на мене, — так  того ж дня прокоментував "ГПУ" затримання сестри Андрій Парубій. 10 травня Генпрокуратура порушила щодо нього кримінальну справу за бійку у Верховній Раді. — Як о десятій ранку забігли убозівці, то сестри не було в кабінеті. Вона прийшла, і міліціонери одразу почали робити обшук. Але нічого не знайшли. Тоді пішли в чоловічий туалет. Він на поверсі в іншому кінці коридору. Там у зливному бачку виявили якісь гроші. Жодних позначок чи відбитків на них не було. Моя сестра одразу зрозуміла, що це провокація.

Володимир Парубій одягнутий у чорний реглан, чорні джинси, тримає під пахвою кілька газет. Упродовж 10 хв. викурює три цигарки. Каже, кабінет сестри два місяці прослуховували:

— Здається, в Олени знайшли 14 тисяч гривень. Але ж міліціонери прослуховували її кабінет і знали, що того дня вона збиралася їхати по холодильник. Як її утримували в кабінеті, то ще запитали: "Ну що, купили вже холодильник?" Говорив з адвокатами Олени. Вони переконують, що там жодних доказів нема. Прослушка нічого не дала.

Олену Парубій та двох її підлеглих допитували впродовж 8 год.

— Сестра й зараз говорити не може. Коли допитували, не дозволяли виходити в туалет. Не давали навіть води випити. Не пускали адвоката. Один із міліціонерів заявив: "Тобі навіть брат не поможе". Від нервового виснаження Олені стало зле. О 17.00 таки впустили адвоката, він наполіг, щоб викликали "швидку". Лікарі нікого не пускають до сестри. В неї загострилися хвороби. Окрім високого тиску, з"явилися проблеми з серцем. Ми й тут постійно під наглядом. Серед ночі приходять люди в цивільному і просяться в лікарів до неї. Певно, хочуть прослушку встановити в палаті.

Олена з чоловіком Тарасом виховує доньку 2-річну Софію. Мешкають в однокімнатці старої триповерхівки на вул. Глибокій неподалік Львівської політехніки. Софію доглядає бабуся. Дитині сказали, що мама захворіла. Олена лежить у двомісній палаті у терапевтичному відділенні N2 на п"ятому поверсі. З нею постійно перебуває чоловік. Лікарі про стан пацієнтки говорити відмовляються.

— Усі троє — Андрій, Олена і я збиралися в неділю, за два дні до цього жаху. Андрій тоді припускав, що на нас можуть тиснути. Як передчував! — говорить Володимир.

У середу обласна прокуратура порушила кримінальну справу стосовно Олени Парубій та двох її підлеглих — за підозрою в отриманні хабара.

Зараз ви читаєте новину «Сестру народного депутата Парубія допитували вісім годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути