пʼятниця, 08 липня 2016 05:45

Сергій Мамоян у столиці разом із 30 тисячами трударів вимагав зниження тарифів і гідних зарплат

Автор: фото надане прес-службою Сергія Мамояна
  Сергій Мамоян разом із членами Партії простих людей та мітингувальниками йдуть до Верховної Ради вимагати зниження тарифів на комунальні послуги
Сергій Мамоян разом із членами Партії простих людей та мітингувальниками йдуть до Верховної Ради вимагати зниження тарифів на комунальні послуги

Профспілки по всій країні пішли в наступ на Верховну Раду та Кабінет міністрів, протестуючи проти захмарних тарифів на комуналку й жебрацьких зарплат. Разом із ними пліч-о-пліч вийшли й представник профспілок у парламенті Сергій Каплін та його колега по Партії простих людей, кандидат у народні депутати Сергій Мамоян.

"Дбайте про людей — не робіть із нас жебраків" та "Європейським цінам — європейську зарплату" — з такими гаслами 6 липня на вулиці столиці вийшли майже 30 тис. чоловік. Профспілки разом зі своїм представником у парламенті Сергієм Капліним пікетували Кабмін і Верховну Раду з вимогою підвищення мінімальної зарплати до економічно обґрунтованого рівня прожиткового мінімуму 3067 грн, а відповідно — підняти й пенсії та стипендії.

Попереду колони на Всеукраїнському марші йшов і кандидат у народні депутати у виборчому окрузі №151 Сергій Мамоян.

— Я щодня буваю у 10–16 населених пунктах Полтавщини. У кожного села, міста й району є свої наболілі проблеми. У когось це екологічна катастрофа, як у Сенчі чи Чорнухах, у когось відсутня вода й світло через трансформатор, як у Лутайці, чи закрита лікарня й пошта, як у Гребінці, — сказав Сергій Мамоян, кандидат у народні депутати від Партії простих людей. — Утім, всіх їх об'єднує спільна біда — тарифний геноцид. Уряд встановив комуналку на такому рівні, що людям не те що виживати, існувати немає за що. Я борюсь за негайне підвищення соціальних стандартів — прожиткового мінімуму, зарплат, пенсій і стипендій. Лише європейські зарплати можуть виправдати сьогоднішній ріст тарифів. Інакше це просто геноцид. З новими цінами на газ і опалення більшість селян просто не переживуть цю зиму.

Проти здирницьких тарифів Сергій Мамоян виступає не вперше. Раніше він з активістами та Сергієм Капліним пройшов 300 км до Києва, вимагаючи відставки Яценюка та зниження тарифів. Нині продовжує свою боротьбу за простих людей.

— Ми із Сергієм Мамояном написали та зареєстрували вже кілька законопроектів, спрямованих на суттєве зниження тарифів і зміцнення добробуту Полтавської області, — розповідає лідер Партії простих людей Сергій Каплін. — Основний — це закон "Про справедливу ціну на газ", прийняття якого зробить ціну на газ вітчизняного виробництва для населення всього 2 гривні за кубометр. Відповідно, знизиться й вартість опалення та гарячої води. Окрім того, ми долучилися до законопроекту №3038, після прийняття якого Полтавщина отримає щорічно від 750 мільйонів гривень додатково на ремонт доріг, фінансування освіти, медицини й екології. Ми зібрали по всій області сотні тисяч підписів і передамо їх у парламент. Олігархічні маріонетки у Верховній Раді блокують ці закони. Утім, у нас є вже щонайменше два голоси від Партії простих людей — мій і Олександра Сугоняко. Сьогодні люди можуть отримати ще одного захисника у Верховній Раді — Сергія Мамояна. Разом ми продовжимо боротьбу за простих людей, — наголосив Сергій Каплін.

Активісти Партії простих людей вийшли на мітинг проти шокових тарифів і в Полтаві. Партійці разом із профспілками області та небайдужими полтавчанами дали сигнал урядові, що не терпітимуть комунального здирництва та рабських зарплат.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Мамоян у столиці разом із 30 тисячами трударів вимагав зниження тарифів і гідних зарплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути