середа, 06 лютого 2008 17:53

Семенюк відсторонили від виконання обов"язків

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Міністр палива та енергетики Юрій Продан говорить по телефону перед вчорашнім засіданням Кабміну. Позаду розмовляють міністр транспорту Йосип Вінський (ліворуч) та міністр промислової політики Володимир Новицький
Міністр палива та енергетики Юрій Продан говорить по телефону перед вчорашнім засіданням Кабміну. Позаду розмовляють міністр транспорту Йосип Вінський (ліворуч) та міністр промислової політики Володимир Новицький

На засіданні уряду вчора біля кожного міністра на стіл поставили по великому сталевому чайнику, чашці та цукерничці. Перед прем"єркою 47-річною Юлією Тимошенко — три пляшки мінеральної води "Моршинська".

До початку засідання до зали заходить заступник генпрокурора Тетяна Корякіна. У неї високо зачесане й накручене волосся.

— Танюха, частіше роби таку зачіску! — вигукує Уповноважена з прав людини 50-річна Ніна Карпачова. — Якщо генпрокурор у нас буде такий, то буде й надія на демократію.

О 10.05 заходить Юлія Тимошенко з першим віце-прем"єром Олександром Турчиновим. Вона у рожевій кофтині та білій спідниці.

Юлія Володимирівна розповідає про бізнес-форум, на якому минулого тижня були вона та президент Віктор Ющенко. Обіцяє наступного тижня затвердити склад спеціальної ради підприємців при Кабміні.

— Наступної середи розглянемо і питання підготовки до Євро-2012. Тоді ж затвердимо остаточну організаційну структуру, що готуватиме Україну до Євро, — каже прем"єр.

Юлія Тимошенко говорить, що на засіданні мають затвердити план роботи кожного з міністерств на 2008 рік та перелік підприємств на приватизацію. Просить пресу вийти.

У коридорі для журналістів накривають столи. Приносять чай і кілька тарілок із канапками й пиріжками. За 3 хв. усе з"їдають.

Танюха, частіше роби таку зачіску!

Невдовзі заступник голови Фонду держмайна Дмитро Парфьоненко виходить із зали засідань. Говорить, що із Секретаріатом президента не узгоджена позиція з питань приватизації обленерго та "Енергоатома". Тому затвердження списку об"єктів приватизації відкладають до наступного тижня.

Засідання закінчується близько першої години. У коридор виходить 34-річний нардеп-"бютівець" Андрій Портнов. Саме його кандидатура внесена до Верховної Ради на посаду голови Фонду держмайна. Журналісти запитують, що він робив на засіданні.

— Я тут був як народний депутат, — відмахується Портнов. — Нічого не казатиму, доки не виступить прем"єр-міністр.

Тимошенко на прес-конференцію запізнюється на 20 хв. Розповідає, що уряд відсторонив від виконання обов"язків голову ФДМУ Валентину Семенюк.

— Звільнено також усіх її заступників, які не дуже чесно ставилися до своєї роботи, — говорить Юлія Володимирівна.

Прем"єр додає, що першим заступником голови Фонду держмайна призначили Портнова. Він і буде виконувачем обов"язків керівника ФДМУ на період службового розслідування та доки не буде розблоковано парламент. Після цього у Верховній Раді призначать нового голову фонду.

Зараз ви читаєте новину «Семенюк відсторонили від виконання обов"язків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути