Ексклюзиви
понеділок, 14 серпня 2006 16:10

Шелудченко отримав "Нафтогаз" і його борги

Відтепер НАК "Нафтогаз України" керуватиме представник донецької еліти, член Партії регіонів 57-річний Володимир Шелудченко.

Нового голову працівникам "Нафтогазу" представив міністр палива та енергетики Юрій Бойко, 47 років, — теж уродженець Донбасу. Шелудченко вже працював у цій компанії. У 2003–2005 рр. був першим заступником самого Бойка, який тоді очолював "Нафтогаз".

— Ці люди добре знають один одного, — наголосили "ГПУ" в компанії.

У своєму першому виступі Шелудченко запевнив, що налагодить "безаварійне і безперебійне забезпечення усіх споживачів газом".

— "Нафтогаз" і надалі буде стволовим хребтом нашої економіки, — твердо пообіцяв Юрій Бойко.

Однак зараз компанія має борг у $370 млн перед "РосУкрЕнерго", яка постачає Україні газ. Минулого тижня навіть віце-прем"єр Микола Азаров визнав, що "Нафтогаз" — на межі банкрутства. Водночас колишній міністр економіки Арсеній Яценюк, 32 роки, підтвердив імовірність того, що боргові зобов"язання "Нафтогазу" буде намагатися перекупити російський "Газпром".

— Ініціювати процедуру банкрутства НАК — це все одно, що спробувати зробити банкрутом країну. Якщо це станеться, можна йти в Кремль працювати швейцаром, — сказав Яценюк.

З 1991-го по 2003-й рік Володимир Шелудченко керував "Донецькоблгазом". Переїхав до Києва, коли Віктора Януковича вперше призначили прем"єром.

Зараз ви читаєте новину «Шелудченко отримав "Нафтогаз" і його борги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути