Ексклюзиви
пʼятниця, 15 лютого 2019 06:20

Савченко і Рубана судитимуть у Чернігові

Справу народного депутата 37-річної Надії Савченко і голови організації "Офіцерський корпус" 51-річного Володимира Рубана розглядатиме суд Чернігівського району. Таке рішення ухвалив Верховний суд 11 лютого.

– Надію перевезли у Чернігів у середу. Передавала зранку передачу і дізналася, – каже сестра нардепа 35-річна Віра Савченко.

Савченко і Рубана затримали у березні торік. Підозрюють у підготовці замаху на життя президента, членів уряду, народних депутатів і повалення конституційного ладу.

Надію понад 300 днів тримали у СІЗО Служби безпеки. 5 лютого перевели до Лук'янівського ізолятора.

– Дозволяють брати з собою мінімум. Надія везе у Чернігів 27 томів справи. У СІЗО їх навряд чи роздрукують, – ­продовжує Віра. – Два тижні в Лук'янівці не давали дозволу на побачення ні помічникам, ні мені, ні матері. Надія сиділа спочатку з неповнолітньою, але її перевели. Підселили старшу жінку.

Суд буде в Чернігові, бо там живуть більшість свідків, кажуть прокурори. Із 14 осіб – четверо дають свідчення. Вони живуть у Хмельницькому. Та Верховний суд вирішив, що тільки чернігівський суд має доступ до державної таємниці. Це рішення оскаржити неможливо.

– Справу перенесли подалі від Києва, щоб не привертати увагу ЗМІ, – вважає військовий експерт 47-річний Дмитро ­Снєгирьов.

– Можна провести паралель зі справою Олександра Єфремова (колишній нардеп від "Партії регіонів", його судять за сприяння сепаратизму і зазіхання на цілісність країни. – ГПУ). – Розгляд постійно переносять, підозрюваний сидить у СІЗО близько трьох років. Під час виборів справу Савченко – Рубана будуть педалювати. Можуть нагадувати, що Надія була першим номером у партії "Батьківщина".

Зараз ви читаєте новину «Савченко і Рубана судитимуть у Чернігові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути