пʼятниця, 16 листопада 2018 00:50

Шахтарі оголосили голодування

Голодування оголосили Василь Лесняк і Василь Семканич — голови профспілок шахт "Межирічанська" і "Степова" у Сокальському районі на Львівщині 12 листопада. Вимагають виплатити зарплату гірникам копалень за вересень і жовтень.

— Загальний борг по виплатах становить 230 мільйонів гривень, — говорить 45-річний Василь Лесняк. — За вересень виплатили 77 відсотків боргу. Але це тільки тому, що ми зверталися до міжнародних профспілок, уряду та президента. На шахті "Степова" шахтарі взагалі не виїжджають із копальні майже місяць. Крім погашення заборгованості, хочемо нове обладнання. Вугілля є, а немає чим його добувати.

Гірники вимагають не реорганізовувати державне підприємство "Львіввугілля", на балансі якого перебувають шахти регіону.

— Ми не знаємо, яка система реорганізації. Немає конкретних цифр і даних — кого звільнять, залишать. Які шахти закриють, — продовжує Василь Васильович. — Ми не проти реформи. Вона має бути, аби відбулося покращення. Бо в нас усе старе валиться, а нового немає.

Шахта рік працює беззбитково. Гірники заробляють гроші, а нам їх не віддають. Якщо наші вимоги продовжать ігнорувати, то перекриватимемо пункт пропуску "Рава-Руська" на кордоні із Польщею. Або дорогу до нього.

Зараз ви читаєте новину «Шахтарі оголосили голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути