вівторок, 29 липня 2008 16:36

Рибаков : "Незабаром я розповім про корупційні схеми на митниці"

  Ігор Рибаков: ”Тимошенко просила, аби я повернувся”
Ігор Рибаков: ”Тимошенко просила, аби я повернувся”

Майже два місяці минуло відтоді, як 31-річний "бютівець" Ігор Рибаков вийшов із демократичної коаліції. Кореспондент "ГПУ" зателефонував депутату, коли той був у комітетах Верховної Ради.

За яких умов ви можете повернутися в коаліцію?

— Ні за яких! — відповідає Рибаков. — Коаліція не хотіла дослухатися, чому я з неї вийшов. Найближчим часом розкрию корупційні схеми, які стали причиною моєї незгоди з нинішньою позицією коаліції та уряду. Разом із ними я лише готовий голосувати по окремих законопроектах, які потрібні державі.

Ви готові назвати конкретні прізвища?

— Так, назву поіменно: хто саме "кришує" контрабандні схеми по конкретному напрямку, які товари використовують як контрабанду. На підтвердження можу надати офіційні документи. Контрабанда газу — це найбільші втрати для держави і для держбюджету. Понад 27 мільярдів гривень! Ми не ухвалили бюджет і дозволили, щоб його обікрали на таку суму.

Вас у БЮТ привів Богдан Губський?

— Ми справді прийшли в цю команду з Богданом Володимировичем. Але я не людина Губського. Якщо повернутися назад, то із самого початку "Єдиної України" ми разом працювали, я там займався південними регіонами.

Після виходу з коаліції ви розмовляли із прем"єром Юлією Тимошенко?

— Ми неодноразово спілкувалися. Вона хотіла почути причини мого виходу із коаліції. Просила, аби повернувся. Я не погодився. І ви бачите — проти мене йде чорний піар. Депутати-"бютівці" замість того, щоб поливати мене брудом, краще займалися б викоріненням корупції. Я для них негідна й небезпечна людина, бо не даю грабувати Україну.

Кажуть, що саме Віктор Балога ініціював ваш вихід із коаліції. Ви з ним нині зустрічаєтеся?

— Після 18-ї години я зустрічаюся з усіма політичними лідерами й серйозними політиками й цього не приховую. Зокрема і з Віктором Балогою. Його знаю давно. І раніше це не викликало ні в кого жодної реакції. Коли ж вийшов із коаліції, почали говорити, що я танцюю під чиюсь дудку. Я — незалежний політик. І всі рішення приймаю самостійно.

Якщо вас запросять, підете в "Єдиний Центр"?

— Ні. Я не знаю, що буде на наступних парламентських виборах. Не хочу загадувати наперед. На все воля Божа. Не виключено, що піду й із БЮТом. Хто знає, — усміхається.

Я позапартійний. У партії не вступаю і не вірю в них. Сьогодні політичні сили обслуговують окремі кримінальні клани.

Які у вас стосунки з керівником митниці Валерієм Хорошковським?

— Не спілкувався з ним і не збираюся. І його небажання спілкуватися зі мною сприймаю нормально. Що ж поробиш, якщо я заважаю людині обкрадати державу, — говорить іронічно. — Торік у грудні мені пропонували очолити митницю. Але я не зміг погодитися з умовами. Розкажу про них, якщо Юлія Тимошенко зі своєю командою продовжуватимуть мене очорнювати. І повідомлю, на яких умовах пішов працювати Хорошковський на митницю.

Ви заявляли, що вам погрожували. Хто?

— Я не знаю, хто саме. Але справа передана в Генпрокуратуру, Службу безпеки. Вони цим займаються. Усі погрози були анонімними: листи, дзвінки.

Підете в четвер на позачергове засідання Верховної Ради?

— Ні.

Зараз ви читаєте новину «Рибаков : "Незабаром я розповім про корупційні схеми на митниці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути