пʼятниця, 17 вересня 2010 06:39

"Регіонали" пропонують продовжити термін повноваження депутатів

Вибори президента й парламенту повинні проходити водночас — щоб громадяни зайвий раз не ходили голосувати. Для цього варто винести на референдум питання про продовження повноваження нинішніх депутатів, заявив лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов. Додає, що якщо опозиція блокуватиме трибуну парламенту, в країні доведеться ввести пряме президентське правління.

Один із юристів-"регіоналів" 56-річний Сергій Головатий говорить, що одночасні парламентські й президентські вибори неможливі:

— Не може Верховна Рада продовжити собі термін повноважень на більший час, ніж той, на який її обрав народ. Хоча, якщо це вписується в особисті інтереси депутата, лідера політичної партії, корпоративні інтереси тих, хто косить бабло "или решает вопросы", то це логічно.

У "БЮТ-Батьківщині" кажуть, що не збираються відмовлятися від блокувань трибуни.

— Вони думають, що з переляку в нас усіх запарують штани, — каже "бютівець" 67-річний Володимир Яворівський. — Пряме президентське правління — з якої нагоди? Яка небезпека в країні? Мене також дивує заява Єфремова щодо продовження повноважень парламенту до 2015 року. Чого так скромно? Треба вже довічно продовжити, та й все.

— Партія влади брутально ґвалтує Конституцію, бо поняття прямого президентського правління в Конституції нема, — каже "нунсівець" 52-річний Юрій Кармазін. — "Регіонали" забули, як їхні депутати, здорові дядьки, стояли з кульками в парламенті й не давали можливості прийняти ніякі рішення.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" пропонують продовжити термін повноваження депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути