Ексклюзиви
пʼятниця, 18 лютого 2011 10:46

"Регіоналку" Нетецьку вчили голосувати

У четвер до трибуни Верховної Ради спікер викликає 38-річну Олену Нетецьку. Донедавна вона працювала міністром Кабміну Криму. Тепер складає присягу народного депутата від Партії регіонів. На цьому тижні до Ради прийшли дев'ять нових депутатів. Вони посіли місця тих, хто пішов працювати у виконавчу владу.

Нетецькій вручають букети троянд та орхідей. Вона сідає на місце та кладе квіти на підлогу. "Регіонали" по черзі цілують їй руку. Нетецька проглядає порядок денний, говорить по мобілці. У цей час голосують за постанову Анатолія Семиноги про вшанування чорнобильців. "Регіонали" гуртом не підтримують її, але Нетецька цього не помічає — тисне кнопку "за".

— Не треба! — кричать їй однопартійці.

Олена роззирається і швидко виймає картку з гнізда для голосування.

— Щось не працює. Прошу перевірити систему "Рада", — каже спікер 54-річний Володимир Литвин.

За кілька хвилин систему перезапускають. Нетецька голосує "проти" за себе та за двох відсутніх колег. Рішення не набирає необхідної кількості голосів.

Парламентарії підтримують закон "Про регулювання містобудівної діяльності" з пропозиціями президента. Відповідно до нього, Кабмін має розробити законопроект про збільшення відповідальності забудовників за негативні наслідки будівництва. Представники громадських організацій скептично ставляться до такого. Кажуть, він не зупинить нищення історичної забудови й довкілля.

До курилки заходить "бютівець" 43-річний Василь Кравчук. Тримає акт комісії, що розслідувала побиття нардепів торік 16 грудня.

— Тут написали, що я отримав травму від невідомих осіб, — обурюється. У нього виявили закриту черепно-мозкову травму та струс мозку. — Весь світ бачив, хто саме мене бив. Або члени комісії нічим не цікавляться, або отримали вказівку винести відповідне рішення. Вони написали, що є мої пояснення. Але я їх не давав. Тільки говорив у лікарні зі слідчим прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «"Регіоналку" Нетецьку вчили голосувати ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути