вівторок, 18 вересня 2012 05:30

"Регіонали" пропонують працювати один день на тиждень

— Ганьба! — кричать п'ятеро хлопців та дівчат "регіоналу" Володимирові Макеєнку під комітетами Верховної Ради. У понеділок вранці вони протестують проти прийняття у другому читанні законопроекту про мирні зібрання. Макеєнко усміхається та роздивляється плакат, прикріплений на вхідних дверях. Там зверху чорним маркером написано: "Ми, народні депутати, що підписалися нижче, проти прийняття законопроекту №2450". Поки що немає жодного підпису. Макеєнко мовчки заходить у приміщення.

Між двома десятками телеоператорів та фотографів проштовхуються "бютівець" Володимир Яворівський і "нунсівець" Микола Мартиненко. Ставлять свої ініціали на плакаті. Мітингувальники б'ють у барабан. Від звуків спрацьовує сигналізація у позашляховику "Рендж Ровер", що припаркований неподалік.

Двері до комітетів відчиняє уповноважений Верховної Ради з прав людини 40-річна Валерія Лутковська.

— Поставте підпис! — вигукує заступник голови Молодого Народного руху 31-річний Сергій Митрофанський.

— Від мого підпису тут нічого не залежить, — відказує Лутковська й піднімається на другий поверх, де на погоджувальну раду збираються народні депутати.

— Знову в нас громадськість під дверима Верховної Ради, — бере слово "нунсівець" 51-річний Микола Мартиненко. — Я не хочу вдаватися в дискусію та аналіз. У мене одне запитання: для чого в період виборчої кампанії, коли весь світ дивиться на те, чи проводять у нас вибори демократично, ми граємося в подібні заходи? Законопроект про порядок і організацію мирних заходів стоїть у порядку денному на четвер.

— Це пропозиція Комітету з питань прав людини, — говорить спікер 56-річний Володимир Литвин і відкашлюється.

Розказує, що 14 вересня уряд надіслав до Верховної Ради проект бюджету на 2013 рік.

— Він був проаналізований у комітеті і повернутий до Кабінету Міністрів для доопрацювання, — каже Литвин. — Мотивація: уряду треба врахувати бюджетну резолюцію. Також мають бути враховані пропозиції, викладені президентом у посланні до Верховної Ради та українського народу. Хоча там є ряд прекрасних позицій. Особливо, у соціальній частині. Зокрема, передбачається істотне підвищення заробітної плати медикам.

— Крім плачу і слів, проект бюджету нічого не викликає — наскільки непрофесійно зроблений, — вмикає мікрофон Мартиненко. — Де ціна на газ? Не існує. Де валютна політика? Немає. Як ми будемо збирати податки? Наприклад, планується збільшити надходження від податку на прибуток на 61 мільярд гривень. Це при тому, ми добре знаємо, що на багатьох підприємствах цей прибуток узятий наперед.

Литвин надає слово "регіоналу" 58-річному Олександрові Єфремову. Той пропонує депутатам працювати лише один день на тиждень у пленарному режимі:

— Ми повинні дати можливість нашим колегам, 340 народним депутатам (вони балотуються і до наступної Верховної Ради. — "ГПУ") брати участь у виборах. Вони більшу частину часу витрачають на агітаційну роботу — зустрічаються зі своїми виборцями.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" пропонують працювати один день на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути