вівторок, 15 квітня 2008 18:33

"Регіонали" блокували трибуну

"Регіонали" блокували трибуну

Сьогодні зранку перед початком засідання Верховної Ради депутати від БЮТ та НУ-НС зібралися на продовження ради коаліції. "Нашоукраїнці" вмовляли "бютівців" не створювати тимчасової спеціальної комісії з підготовки змін до Конституції.

Натомість депутати від БЮТу наполягали, щоб у вівторок не розглядався у другому читанні президентський закон про Кабінет Міністрів. Він суттєво обмежує повноваження прем"єра.

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, 33 роки,  відкриває засідання і одразу оголошує перерву на півгодини.

Тим часом БЮТ і НУ-НС домовляються внести до порядку денного питання щодо виборів міського голови Києва у два тури, імперативного мандата для депутатів Верховної Ради та дострокових виборів міського голови у Харкові. Питання конституційної комісії та закону про Кабмін відкладають.

— Якщо київське питання вирішили, то по Харкову воно також обов"язково має бути вирішено. Ми за те, щоб сьогодні дати старт харківським позачерговим виборам, — аргументує в сесійній залі голова фракції НУ-НС В"ячеслав Кириленко.

— Ви спочатку київські вибори до розуму доведіть! — вигукує хтось із "регіоналів".

Партія регіонів та комуністи просять перерву для підготовки спільної заяви. Яценюк пропонує їм спочатку проголосувати за включення трьох питань до порядку денного. "Регіонали" одразу блокують трибуну.

— Добре, йдіть на перерву, — погоджується спікер.

"Регіонал" Тарас Чорновіл, 43 роки, каже, що коаліція не здатна вирішити внутрішні протиріччя і хоче чужими руками заблокувати роботу Верховної Ради. Тому вносить до порядку денного провокативні питання, приміром щодо дострокових виборів у Харкові.

От стане віце-спікером, тоді хай заходить

— Усім була відома наша позиція щодо внесення абсолютно незаконного законопроекту, — говорить він.

Після перерви "регіонали" пропонують внести до порядку денного всі три питання в пакеті. Але голосувати за них підняттям руки — у залі немає багатьох депутатів від коаліції.

Яценюк пропонує внести їх пізніше. Однак "регіонали" оточують спікера. До нього підбігає Владислав Лук"янов, який чотири місяці тому під час голосування за прем"єрство Юлії Тимошенко вихопив картку Яценюка.

— Не заходьте в президію! Ідіть із Богом, — просить його Яценюк.

Але той залишається на місці.

— Можна на вухо не кричати і трішки від мене відійти? Колега Лук"янов, не стійте над душею. Давайте, голосуємо. Там розберемося, — звертається Яценюк до коаліції.

Внесення пакетом підтримують. Домовляються проголосувати все на вечірньому засіданні.

— Нехай Лук"янов не заходить у президію. От стане віце-спікером, тоді хай заходить, — просить "регіоналів" Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" блокували трибуну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути