четвер, 04 травня 2017 06:45

"Реформи здійснив Бендукідзе, а їх успіх приписує собі Саакашвілі"

Автор: ФОТО З САЙТА www.facebook_.com/Mikheil Saakashvili
  Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі фотографується у музеї-криївці Української повстанської армії в урочищі Гурби Здолбунівського району Рівненської області 17 квітня 2017 року
Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі фотографується у музеї-криївці Української повстанської армії в урочищі Гурби Здолбунівського району Рівненської області 17 квітня 2017 року

"Багато хто в Україні вже забув, що реформи в Грузії здійснив нині покійний Каха Бендукідзе, успіхи якого собі приписує Саакашвілі. Але народ Грузії все пам'ятає, тому вже кілька разів відкинув Міхеіла Саакашвілі", — пише медіа-аналітик Йосиф Пескін.

Експерти скептично оцінюють об'єднання політичних партій "Воля" і "Рух нових сил". Першу очолює нардеп Юрій Дерев'янко, другий — колишній президент Грузії і екс-губернатор Одещини Міхеіл Саакашвілі.

"Результати роботи "реформатора" і диктатора Міхо було видно і в Одеській області, — продовжує Пескін. — Замість того, щоб засукавши рукава працювати, він роз'їжджав по країні з так званими антикорупційними форумами і займався піаром і балаканиною. На посаді губернатора Одещини ­Саа­ка­швілі чого тільки не робив, щоб не виконувати свої прямі обов'язки. Жив у наметах, влаштовував істерики на телебаченні. Чи не кожен день із центральних каналів щось розказував, звинувачував усіх і вся, що йому не дають працювати. Забруднився Міхеіл Ніколозович і у співпраці з російськими олігархами. Не обійшлося і без корупційних скандалів. Його люди з благодійного фонду "На благо Одеси" пропонували підприємцям пожертвувати мільйон гривень. Пам'ятаємо і машини для потреб АТО, якими роз'їжджають до сьогодні його наближені.

Міхо хотів розгойдати ситуацію в країні для позачергових парламентських виборів, але це йому не вдалося. Спочатку проект Саакашвілі називався "Рух за очищення". Його підтримували Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Світлана Заліщук, Дмитро Добродомов, Віктор Чумак та інші "антикорупціонери". Але, усвідомивши безперспективність проекту, всі перераховані вище пішли від Міхеіла Ніколозовича. Після цього він переорієнтувався на Грузію, де проходили парламентські вибори. Його партія зазнала невдачі. Грузини знову дали відкоша Саакашвілі. Тоді він вирішив продовжити політичну агітацію в Україні".

"Тендер із постачання 700 тис. т вугілля для ДП "Центренерго" виграла грузинська компанія "Сакнахширі GIG". Вона належить тамтешньому олігарху і депутату Давиду Бежуашвілі, якого називали "гаманцем Саакашвілі", — пише у "Фейсбуку" політолог 40-річний Михайло Басараб.

— Бежуашвілі, кажуть, суттєво примножив свої статки в період правління Саакашвілі. А брат олігарха Гєла був у ті часи міністром цивільної оборони. Згодом очолив міністерство закордонних справ. За два дні після поразки команди Саакашвілі на виборах президента Грузії у 2013 році Бежуашвілі ви­йшов з парламентської фракції партії".

"Саакашвілі навіть гірше Соловйова і Шустера, — пише у "Фейсбуку" блогер 21-річний Мирослав Олешко.

— Ті хоча б у прямому ефірі працювали. І якщо їх критикували гості, то це залишалося в історії. А Міхо показує ток-шоу в записі. Вирізає всі незручні моменти. Так само, коли був при владі в Грузії, закривав опозиційні телеканали, всім затикав рот".

Зараз ви читаєте новину «"Реформи здійснив Бендукідзе, а їх успіх приписує собі Саакашвілі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути