Ексклюзиви
вівторок, 18 червня 2013 05:30

Рада може поменшати на двох депутатів

Окружний адмінсуд Києва 11 червня зобов'язав спікера Володимира Рибака забрати посвідчення і картки для голосування у позафракційних нардепів Павла Балоги й Олександра Домбровського.

8 лютого їх позбавили мандатів за позовом екс-нардепа— "нунсівця" Юрія Кармазіна. Вищий адмінсуд визнав, що неможливо встановити результати виборів у округах №71 на Закарпатті та №11 на Вінниччині. Центрвиборчком зобов'язали провести там повторні вибори.

— Минуло чотири місяці, відколи у них мали б забрати мандати, але вони й досі голосують, — розповідає 55-річний Юрій Кармазін. — Тому будь-яке рішення, що набирає у Раді 227 голосів, можуть визнати незаконним. Захист висував аргумент: Балога і Домбровський склали присягу і позбавити їх депутатського статусу неможливо. Але ж документи у ЦВК для цього і зберігають протягом п'яти років, щоб можна було виявити, чи були фальсифікації. Ще не було прецедентів, щоб спікер від правлячої партії не виконав рішення суду.

Представник Ради в суді 67-річний Анатолій Селіванов рішення адмінсуду опротестує.

— Мені так і не вдалося з'ясувати, чому пан Кармазін є позивачем — він не перебуває у жодних правових відносинах із головою парламенту. Суд не може розглядати такі справи, коли приходять люди з вулиці й говорять: "Хочу зобов'язати Раду діяти так, як я сказав".

Нардепи, яких позбавлять статусу, обережні в коментарях. Олександр Домбровський говорить, що тепер можуть відбирати мандати у будь-кого з депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Рада може поменшати на двох депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути