четвер, 07 жовтня 2010 04:42

Путін і Тігіпко розширюватимуть міждержавну інвестиційну співпрацю

Росія й Україна мають усі можливості для розширення інвестиційної співпраці. Таку думку висловили глава російського уряду Володимир Путін і український віце-прем'єр Сергій Тігіпко на інвестиційному форумі "Росія кличе!", організованому банком "ВТБ Капітал". - Зараз ми обговорюємо з нашими українськими партнерами можливість об'єднання в суднобудуванні, авіабудуванні, атомному машинобудуванні, й там можуть бути необхідними взаємні інвестиції. Мені здається, це дуже перспективна і цікава сфера докладання наших зусиль, інтелектуальних та інвестиційних, - говорить Путін.

Сергій Тігіпко заявив, що Київ уже прийняв рішення щодо дерегуляції економіки, які позитивно позначаться на інвестиційному кліматі:

- Ми чітко розуміємо, що нам потрібні інвестори, які зараз зможуть прийти на наш ринок, і ми хотіли би створити для них дуже хороші умови.

Додає, що в Україні на 76% скорочено ліцензовані види діяльності. Усі ліцензії стали безстроковими, вдвічі зменшили кількість організацій із контролю.

Путін підтвердив готовність Росії продовжити підтримку економіки України, зокрема через Міжнародний валютний фонд.

- Ми завжди підтримували Україну в МВФ, і робитимемо це надалі, особливо якщо бачимо такі справді амбітні й сміливі плани з модернізації економіки, - наголошує російський прем'єр.

Подальший діалог Путіна й Тігіпка у президії форуму мав дружній формат. Його позитивно сприйняли присутні в залі інвестори.

Серед перспективних напрямків співпраці глава уряду РФ називає будівництво:

- Ми таких грошей ніколи раніше не вкладали, скажімо, у забезпечення житлом військовослужбовців. Ідеться про десятки мільярдів рублів, 50?"80 мільярдів. От якби ви були присутні на нашому ринку, були б інвесторами, то отримали б ці замовлення всередині країни.

- Усе ж ви до нас більше прийдете, - напівжартома відповідає Тігіпко. - Інвестувати українським компаніям у російський ринок особливого сенсу немає. Якихось значних проблем не виникає. Ми мали їх п'ять років тому, що було зумовлено насамперед політикою України. Багато українських компаній через це серйозно постраждали.

- Дозволю собі не погодитися з колегою і хорошим товаришем, - заперечує російський прем'єр. - На мій погляд, сенс інвестувати в російську економіку з боку українських партнерів усе одно є, і не лише у нафтогазовий сектор. Ви все-таки подумайте, куди українські компанії могли би вкластися, - у будівельний сектор, наприклад.

Зараз ви читаєте новину «Путін і Тігіпко розширюватимуть міждержавну інвестиційну співпрацю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути