Ексклюзиви
вівторок, 26 липня 2011 00:15

Прокуратура знайшла корисливі мотиви у Тимошенко та Луценка

Заступник генпрокурора 44-річний Ренат Кузьмін розповів про особисту вигоду екс-прем'єра Юлії Тимошенко від підписаних газових угод із Росією 2009 року.

Невигідні для України газові контракти були підписані через те, що Тимошенко мала перед Росією "особистий борг" — $405 млн. Таку суму росіянам винна компанія "Єдині енергетичні системи України", якою колись керувала Юлія Володимирівна. Після підписання газових угод Москва закрила очі на ці борги, вважають у прокуратурі. ЄЕСУ переводила за кордон сотні мільйонів доларів, додає Кузьмін. Цими грошима розпоряджалася Юлія Тимошенко:

— Мы имеем банковскую карточку и распечатку расходов с этой карточки лично Тимошенко, — каже Кузьмін. — Только по исследованным данным следствия Юлия Владимировна потратила в пределах миллиона долларов на личные нужды: оплата в магазинах, ресторанах, приобретение мехов, шуб. Только на оплату гостиниц, услуг в гостиницах, баров и ресторанов в гостиницах в течение полутора лет Тимошенко потратила более 150 тысяч долларов. Приобретение дорогостоящих драгоценностей и прочего, с карточки, которая американским правосудием подтверждена, как компания, принадлежащая Тимошенко, и есть подтверждением той самой коррупционной составляющей, которая лежит в основе всех газовых схем.

Юлія Тимошенко одразу прокоментувала заяву прокурора:

— Цією банківською карткою користувалася компанія і її співробітники. У відрядження відправлялися цілі групи, які, звичайно, користувалися корпоративним рахунком, оплачуючи свої витрати.

Прокурор Ренат Кузьмін вказав і на особисту вигоду екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Його звинувачують у незаконному виділенні квартири своєму водієві.

— Навіщо Луценко там (у квартирі водія. — "ГПУ") сам прописався? — запитує Кузьмін. — Сьогодні незрозуміло, кому належить квартира — водієві чи самому Луценку. Чи можете ви повірити, що двоє дорослих чоловіків живуть в однокімнатній квартирі? І це чистота помислів? Якщо ви не бачите корисливості — подивіться.

На закид прокурора відповів однопартієць Луценка по "Народній самообороні" нардеп  Геннадій Москаль, 60 років:

— Інститут прописки в Україні скасовано в грудні 2003 року законом про свободу пересування та вільний вибір місця проживання, — каже. — Реєстрація не дає жодних прав на житло, це не свідоцтво на право власності. Тому Юрій Луценко, реєструючись на житловій площі свого водія, не мав і не міг мати жодних корисливих мотивів.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура знайшла корисливі мотиви у Тимошенко та Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути