Ексклюзиви
вівторок, 31 липня 2012 07:00

"Проголосуємо постанову про відставку в повному складі уряду — Азарова, Тігіпка, Табачника"

Автор: фото надане прес-службою ”Батьківщини”
  Керівник Центрального виборчого штабу Об’єданної опозиції Олександр Турчинов (у центрі), голова Ради Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк (ліворуч) та лідер ”Свободи” Олег Тягнибок підписали спільну заяву про співпрацю на виборах. 26 липня
Керівник Центрального виборчого штабу Об’єданної опозиції Олександр Турчинов (у центрі), голова Ради Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк (ліворуч) та лідер ”Свободи” Олег Тягнибок підписали спільну заяву про співпрацю на виборах. 26 липня

Об'єднання опозиції завершилося за кілька днів до офіційного старту виборчої кампанії. "Батьківщина" підписала ще дві угоди про співпрацю — з Меджлісом кримськотатарського народу та "Свободою".

"Батьківщина" та "Свобода" підуть окремими виборчими колонами. А ось кандидат в одномандатному виборчому окрузі від Об'єднаної опозиції й "Свободи" буде єдиний: у 190 округах — від "Батьківщини", в 35 — від партії Олега Тягнибока. Головний принцип відбору кандидатів — щоб він міг перемогти.

— Стосовно розподілу округів хочу категорично заявити, що їх Об'єднана опозиція і "Свобода" не ділили, — каже 38-річний Арсеній Яценюк, голова Ради Об'єднаної опозиції. — Ми проводили соціологічні опитування по цілому ряду округів для того, щоб визначити сильнішого кандидата. Тому що нам на округах треба перемагати, а не бути присутніми у виборчій кампанії.

— Ми домовилися про максимальну координацію наших спостерігачів, членів дільничних комісій, про координацію наших представників юридичних служб, які очевидно будуть захищати наші права й боротися з фальсифікаціями безпосередньо в судах, — додає 43-річний Олег Тягнибок, лідер "Свободи". — І що надважливо — ми затвердили план наших дій після дня виборів, у випадку, якщо режим Януковича застосовуватиме фальсифікації.

Опозиціонери узгодили між собою, за які закони голосуватимуть у новому скликанні Верховної Ради.

— Однозначно це закон про імпічмент президента, постанова про відставку в повному складі уряду — Азарова, Тігіпка, Табачника, закони, які регулюватимуть питання відкликання депутатів, — перелічує Тягнибок. — Звісно, це цілий перелік законів соціально-економічної, гуманітарної сфери. Зрозуміло, що одним із першочергових буде закон із захисту української мови.

Чи підтримає колег по опозиції, як того всі очікували, Віталій Кличко зі своєю партією "Удар"? Опозиціонери вважають, що ні.

— Ті, хто хотіли об'єднатися, — ті об'єдналися, — розказує Арсеній Яценюк. — Ми подолали складності, але знайшли в собі сили показати, що ми єдині, здатні боротися і перемагати. На превеликий жаль, не всі прийняли таке рішення і не всі поділяють наші цінності.

— Через очікування на реакцію Віталія Кличка й затягували із офіційним завершенням об'єднання опозиції, — каже 48-річний Олександр Турчинов, керівник Центрального передвиборного штабу Об'єднаної опозиції. — Але через інтернет, ЗМІ ми побачили 225 кандидатів, яких вони виставили, й фактично це була відповідь на всі наші пропозиції.

В опозиції переконані у своїй перемозі над так званими самовисуванцями, які вже зараз, за деякою інформацією, підписують заяви про вступ до Партії регіонів.

— Ми, як і було раніше заявлено, узгодили всі мажоритарні округи й будемо як опозиція йти єдиним фронтом, ставлячи за мету перемогу над цим кримінальним режимом. Ми виконали взяті на себе зобов'язання, бо те, що ми обіцяємо, — ми робимо, — наголошує Олександр Турчинов.

Зараз ви читаєте новину «"Проголосуємо постанову про відставку в повному складі уряду — Азарова, Тігіпка, Табачника"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути