четвер, 10 червня 2010 06:00

Президент привітав Семиноженка орденом

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Перший віцепрем’єр Андрій Клюєв (праворуч) перед початком засідання уряду вітає з ювілеєм віцепрем’єра з гуманітарних питань Володимира Семиноженка
Перший віцепрем’єр Андрій Клюєв (праворуч) перед початком засідання уряду вітає з ювілеєм віцепрем’єра з гуманітарних питань Володимира Семиноженка

"Приходимо на Кабмін, щоб целовать красивих женщин, — говорить перед початком засідання уряду 56-річний Володимир Яловий, заступник керівника апарату Верховної Ради. На знак привітання цілує в щоку народну депутатку від Партії регіонів 36річну Олену Бондаренко. Вона курирує інформаційний напрямок роботи Кабміну.

— Мы же знакомы, нам можно, — з усмішкою відповідає.

Заходить прем"єрміністр 62-річний Микола Азаров.

— Сьогодні в нашого колеги віце$прем"єра з гуманітарних питань Володимира Семиноженка день народження, — каже. — Йому виповнилося 60 років. Хоча на внєшній вигляд — значно менше.

— 50! — викрикує хтось із міністрів.

— Хто менше? — шуткує Азаров. — Зробимо імениннику подарунок — відпустку на один день. Так? Урядовці сміються. Семиноженко підводиться. Прем"єр дарує йому коричневу вазу та букет червоних троянд. Вони обіймаються та цілують один одного в щоку.

— Радий, що маю можливість працювати в потужній команді, — дякує іменинник. Зранку президент Віктор Янукович підписав указ про нагородження Семиноженка орденом князя Ярослава Мудрого. Азаров розповідає, що уряд передав до Верховної Ради нову редакцію Бюджетного кодексу. За ним наступного року міста та села отримають додатково 12 млрд грн. Це кошти від восьми загальнодержавних податків і зборів, які передають на місцевий рівень, та п"ята частинанадходжень податку на прибуток підприємств. 40% цієї суми отримають обласні бюджети, 60% — районні. Говорить хрипко. Іноді відкашлюється. Каже, що міністри розглянуть проект податкового кодексу. Мовляв, той зни$жує фіскальне навантаження на економіку:

Міста та села отримають додатково 12 мільярдів гривень

— Суттєво зменшуємо кількість загальнодержавних податків: із 29 до 17. Скасовуються 10 місцевих податків і зборів. Передбачено поетапне зниження податку на прибуток підприємств, що зараховується в держбюджет, — до 17 відсотків 2014 року. Скорочуються витрати бізнесу на ведення податкового обліку — зменшується кількість звітів до податкових органів. Чи не найважливіше: встановлюються прозорі та зрозумілі механізми взаємодії фіскальних органів і платників податків, спрощуються адміністративні процедури. Азаров говорить, що, окрім цього, урядовці розглянуть діяльність Міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств, порядок перетинання державного кордону іноземцями, адаптацію законодавства України до європейського.

— Треба додати до порядку денного питання про використання коштів на виконання Хартії регіональних мов, — пропонує міністр освіти і науки 46-річний Дмитро Табачник. Далі Кабмін веде роботу за зачиненими дверима.

Зараз ви читаєте новину «Президент привітав Семиноженка орденом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути