пʼятниця, 04 березня 2011 06:30

Президент пропонує садити за дачу хабарів

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Диригент Національної опери Герман Макаренко вручає запрошення на концерт ”Зізнання в коханні” ”бютівці” Олені Кондратюк в кулуарах Верховної Ради 3 березня
Диригент Національної опери Герман Макаренко вручає запрошення на концерт ”Зізнання в коханні” ”бютівці” Олені Кондратюк в кулуарах Верховної Ради 3 березня

Уранці до Верховної Ради заходить диригент Національної опери Герман Макаренко. На його білій сорочці виділяється чорний метелик. Тримає конверти із запрошеннями на сьомий театралізований концерт "Зізнання в коханні". Підходить у кулуарах до "бютівки" 61-річної Антоніни Болюри. Тисне руку, усміхається.

— Мені приємно, вдячна за такий подарунок на 8 Березня, — каже. — Я зараз зайду в сесійну залу в прекрасному настрої.

Такі ж запрошення Герман Макаренко роздає іншим депутаткам.

Перед четверговим засіданням в залі реєструються 376 нардепів. Спікер Володимир Литвин оголошує про обрання нових заступників лідера фракції "Регіонів" Володимира Зубанова та Геннадія Самофалова. Вони замінили Володимира Макеєнка та Григорія Ілляшова.

Депутати проглядають президентський антикорупційний законопроект. Його голосуватимуть у другому читанні.

— Тут розмивається поняття "хабар", — каже "бютівець" Сергій Міщенко, 39 років. — Буде норма "незаконне збагачення" чи "незаконне отримання вигоди". Якщо посадовець отримав хабар у тисячу доларів, йому адвокат порадить: "Кажи, що це не хабар, а я хотів незаконно збагатитися". Це вже інша відповідальність. Тепер чиновник зможе обирати собі статтю. Замість восьми років він може отримати п'ять.

У кулуари виходить представник президента "регіонал" Юрій Мірошниченко, 41 рік. Розповідає про антикорупційний законопроект:

— Він добротний. Його прийняття суттєво змінить ситуацію на полі боротьби з корупцією. Коли йдеться про хабарі, є два учасники: той, хто дає і хто бере. За намагання діяти в незаконний спосіб, даючи хабар, має бути покарання. Бо це кримінальний злочин. А якщо людина попередить, що від неї вимагають хабар, тоді вона не нестиме відповідальності.

У залі голосують за об'єднання двох комітетів — із фінансів і банківської діяльності та з питань податкової та митної політики. Головою обирають "регіонала" Віталія Хомутинніка, який до цього очолював комітет із питань податкової та митної політики."Регіонал" Олександр Пеклушенко, який очолював комітет із питань фінансів і банківської діяльності, стає його першим заступником. Ще одним першим заступником призначають "бютівця" Сергія Терьохіна.

Зараз ви читаєте новину «Президент пропонує садити за дачу хабарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути