понеділок, 18 серпня 2008 18:34

Президент не задоволений темпами ліквідації наслідків повені

Автор: фото: Микола ЛАЗАРЕНКО
  Президент Віктор Ющенко спілкується з постраждалими від повені у місті Галич, Івано-Франківської області 17 серпня 2008 року
Президент Віктор Ющенко спілкується з постраждалими від повені у місті Галич, Івано-Франківської області 17 серпня 2008 року

У неділю президент Віктор Ющенко, 54 роки, відвідав підтоплені повінню райони Івано-Франківщини. Главі держави не сподобалося повільне відновлення доріг, мостів і будинків.

Поїздка президента тривала 10 год. Гелікоптером він облетів майже всю область. Почав із Верховинського району. У селі Яблуниця Віктор Ющенко розпорядився, щоб розпочали будувати школу.

— Вона була стара, а після повені стала розсипатися, — говорить бухгалтер сільської ради 40-річна Галина Тануляк. — Президент сказав, що школу відбудують за рік. Гроші дасть Київська міська рада.

Найбільше глава держави незадоволений темпами відновлення доріг. Стихія завдала області збитків на 350 млн грн. Уряд виділив на відбудову усемеро менше.

— Грошей отримали недостатньо. Не вистачає ні на солярку, ні на техніку. Як можна зробити заплановане? — каже 51-річний Степан Керда з Івано-Франківського облавтодору. — Зруйновано 74 кілометри доріг. Майже 60 — у Верховинському районі.

На Івано-Франківщині збудують 283 хати

У місті Галич Віктор Ющенко нагадує керівникам місцевих адміністрацій, що вони особисто відповідають за відбудову зруйнованого житла. Хто не впорається — має піти у відставку.

— 15 листопада — останній день введення в експлуатацію відбудованих осель. Особисто це проконтролюю, — говорить президент.

— Робота йде нормальними темпами, — запевняє голова Івано-Франківської обласної адміністрації Микола Палійчук, 37 років. — До початку зими відбудуємо зруйновані будинки і зробимо дороги.

Глава держави наказує завершити цього тижня відведення земель під будівництво помешкань для постраждалих від повені. Із 25 серпня будівельні бригади мають розпочати зведення житла. На Івано-Франківщині збудують 283 хати.

Зараз ви читаєте новину «Президент не задоволений темпами ліквідації наслідків повені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути