Ексклюзиви
вівторок, 28 листопада 2017 05:10

Президент призначив керівником Держбюро розслідувань Романа Трубу

22 листопада президент Петро Порошенко підписав указ про призначення 43-річного Романа Труби директором Державного бюро розслідувань.

— Це надзвичайно відповідальна посада. Це частина моєї реформи органів прокуратури. Я переконаний, що ви маєте забезпечити повну незалежність Державного бюро розслідувань, — говорить 52-річний Петро Порошенко під час зустрічі з Романом Трубою. Його обрали члени конкурсної комісії з 19 претендентів на посаду. Хоча документи він спершу подавав на пост заступника голови бюро.

ДБР може розслідувати справи щодо посадовців найвищого рівня. Це нинішній і колишні президенти, прем'єри і члени Кабміну, голови Верховної Ради, народні депутати, члени Центральної виборчої комісії, директор Національного антикорупційного бюро, генпрокурори, глави Нацбанку, секретарі Ради нацбезпеки й оборони, судді, правоохоронці та топ-чиновники.

Роман Труба 20 років працював у прокуратурі. За фахом юрист. Гучних справ не вів. Останні три роки керує юридичною компанією.

Кар'єру починав у прокуратурі Львова з посади стажиста. З 2014 року працював у Генеральній прокуратурі. Був начальником управління з розслідування особливо важливих справ. Звільнився 2015-го.

Одружений удруге з Олександрою Баєвою. Вона — суддя Шевченківського районного суду міста Львова. Мають двох дітей — сина Олега-Михайла та доньку Вікторію. Від першого шлюбу виховує дочку Марту.

Дружина глави ДБР володіє двома квартирами у Львові, а він — будинком за містом площею 58 кв. м. Це вказав у своїй декларації. Також у подружжя є дві земельні ділянки площею 5 га. Роман Труба має частину акцій Борщівського сирзаводу та Львівського інструментального заводу.

Родина користується автомобілем "Тойота Авенсіс" 2007 року випуску.

За минулий рік Труба отримав 19 100 грн зарплати в компанії "Сектор права". Дружина — 10 320 грн виплати при народженні дитини. Сім'я має три кредити в Приватбанку на 30 тис. грн. У готівці тримають 84 тис. грн.

Мати Романа Труби Ольга зареєструвала на своє ім'я особняк під Львовом на 300 кв. м. Жінка володіє кількома будинками та земельними ділянками, повідомляють журналісти видання "Наші гроші".

"Будинок розташований у селищі Рудно. Під ним жінка зареєструвала і земельну ділянку площею 0,09 гектара та ще одну поряд. Ольга Труба має право власності на ще один будинок у цьому селищі на вул. Івана Павла ІІ.

У липні матір очільника ДБР на підставі договору довічного утримання зареєструвала на себе 24-метрову квартиру у Львові на вул. Станція Личаків. Колишня залізнична станція зараз використовується як житловий будинок. Родина Труб раніше була зареєстрована тут у сусідній 17-метровій квартирі. Тепер володіють щонайменше половиною будівлі", — йдеться у матеріалі.

Батьки Романа Труби бізнесу не мали.

Зараз ви читаєте новину «Президент призначив керівником Держбюро розслідувань Романа Трубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути