четвер, 20 серпня 2009 07:02

Прем"єр попросила Луценка розказати про банк "Надра"

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко (ліворуч) вітається із міністром регіонального розвитку та будівництва Василем Куйбідою перед початком учорашнього засідання уряду
Міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко (ліворуч) вітається із міністром регіонального розвитку та будівництва Василем Куйбідою перед початком учорашнього засідання уряду

Перед учорашнім засіданням уряду його приміщення пікетують близько 100 людей. Половина з них — кримські татари, які четвертий місяць живуть попід його стінами. Вимагають у прем"єр-міністра 48-річної Юлії Тимошенко надати їм землю у Криму. Б"ють палицями по залізних бочках та дудять у дудки. Кричать у гучномовці: "Тимошенко, землю народу!"

— Сегодня ровно 100 дней, как мы в Киеве. Будем стоять до последнего. За это время к нам никто из правительства не выходил, — каже Наріман Потєлов, 35 років.

Поруч із кримськими татарами стоять представники центру захисту прав людини "Свобода". Правозахисниця 39-річна Олена Повідайчик говорить, що вони намагаються навести лад у в"язницях, бо там катують людей. Не дозволяють писати скарги. Показує на телефоні фото чоловіка з перерізаною шиєю. Розказує, що його вбили, а у висновку написали, нібито наклав на себе руки.

— Почули, що сьогодні Тимошенко назначить нового керівника Департаменту з виконання покарань, тому прийшли сюди, — пояснює. — Зняли Василя Кошинця. За чутками, поставлять одного з двох його заступників — Миколу Ільтяя або Наталю Калашник. Вони ще більші злодії, ніж Кошинець.

Хоча вранці в уряді казали, що цю посаду обійме голова Одеського відділу держдепартаменту з виконання покарань Олександр Галинський. Пообіді на засіданні його й призначили.

Тим часом Юлія Тимошенко розпочинає засідання уряду. Каже, що запросила в Україну експертів Міжнародного валютного фонду, щоб допомогли підготувати бюджет-2010.

— Місія працюватиме з 31 серпня по 4 вересня, — зазначає.

На телефоні — фото чоловіка з перерізаною шиєю

Розповідає, що уряд планує зробити державним банк "Надра", до якого причетний співвласник "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ.

— Там є проблеми і зловживання, — говорить Тимошенко. — Сьогодні вам про це розповість міністр внутрішніх справ.

44-річний Юрій Луценко дивиться на неї й киває. За декілька хвилин підходить до Тимошенко. Про щось питає і повертається на своє місце. Прем"єрка передає йому списаний великими літерами аркуш. Луценко уважно читає.

За 30 хв. виходить до журналістів. Про банк "Надра" нічого не каже, зате розповідає про зловживання на 2 млрд грн у "Родовід банку". Мовляв, видали на цю суму позик компаніям і всі вони оголосили про банкрутство, аби не повертати грошей.

— Під час перевірок було встановлено, що всі ці компанії були зареєстровані на підставних осіб, які нічого не знають про діяльність цих фірм, а тим більше — про отримання таких колосальних коштів, — каже Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр попросила Луценка розказати про банк "Надра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути