середа, 09 червня 2010 07:42

Прем"єр лякає другою хвилею кризи

Прем"єр-міністр 62-річний Микола Азаров прийшов на засідання громадського об"єднання "Українського форуму". До нього входять науковці та чиновники.

— Я щойно перервав засідання робочої групи з підготовки податкового кодексу, — каже російською прем"єр. — Основні новації — скоротиться кількість місцевих і державних податків. Спростять процедуру адміністрування цих податків. Також підготували бюджетний кодекс. Тепер восьму частину податків передаватимемо до місцевих бюджетів. Закріплюємо за ними право розподіляти 25 відсотків податку на прибуток. Критики можуть зазначити, що рано починати реформи — у світі триває криза. Можливо, і нас очікує друга хвиля.

Присутні виступають по черзі. Кажуть, програма реформ президента хороша, але на швидкі результати годі розраховувати. Екс-нардеп комуніст Георгій Крючков зауважує, що на телеканалах "біситься" опозиція, по радіо хвалять НАТО, висміюють позаблоковість. Тому треба мати щонайменше два державних телеканали. У цей час академік Петро Толочко читає газету, голова Рахункової палати Валентин Симоненко сидить заплющивши очі. Присутні жвавішають під час виступу радника міністра економіки Сергія Яременка, 61 рік:

— У нас написано до яких реформ треба йти, але немає механізмів, як їх досягти. Гроші — це кров нашої економіки. Але Нацбанком управляє з Вашингтона Міжнародний валютний фонд. Наших вказівок — не слухає. Ми в системній кризі — усюди проблеми.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр лякає другою хвилею кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути