Ексклюзиви
пʼятниця, 08 квітня 2016 07:25

Прем'єр-міністр Ісландії подав у відставку

Автор: ФОТО З САЙТА www.livejournal.com
  Тисячі ісландців вийшли на площу перед парламентом у столиці Рейк’явіку 5 квітня. Звинувачують прем’єр-міністра, що той спекулював з акціями офшорної компанії на користь своєї дружини. Про це стало відомо після витоку інформації з панамської офшорної фірми ”Моссак Фонсека”
Тисячі ісландців вийшли на площу перед парламентом у столиці Рейк’явіку 5 квітня. Звинувачують прем’єр-міністра, що той спекулював з акціями офшорної компанії на користь своєї дружини. Про це стало відомо після витоку інформації з панамської офшорної фірми ”Моссак Фонсека”

На вимогу ісландської опозиції 5 квітня прем'єр-міністр країни Сігмундур Давид Гуннлейгссон оголосив про відставку.

У столиці Рейк'явіку 7 тис. людей мітингували перед будівлею парламенту. Прем'єр — один із власників офшорної компанії "Вінтріс", зареєст­рованої 2007-го на Британських Віргінських островах. Він два роки володів половиною підприємства. Потім продав свою частку за $1 дружині, якій належали інші 50%. Компанія мала облігації трьох найбільших банків країни. Ті збанкрутували. "Вінтріс" вимагає виплати боргів на суму $4 млн.

У "панамському архіві" згадують Ієна Кемерона, покійного батька прем'єра Великої Британії.

Тамтешні ЗМІ ще 2012-го писали, що він керував мережею офшорних інвестиційних фондів. Прес-служба Девіда Кемерона відмовилась коментувати інформацію.

Президент Росії Володимир Путін через близьких людей вивів у офшорні компанії $2 млрд.

У розслідуванні згадують петербурзького віолончеліста Сергія Ролдугіна, заступника міністра внутрішніх справ РФ Олександра Махонова, племінника секретаря Ради безпеки Миколи Патрушева, сина іншого заступника голови МВС Ігоря Зубова, прес-секретаря президента Дмитра Пєскова та його дружину Тетяну Навку.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв та його дружина Мехрібан 2003 року придбали фірму "Розамунд ­Інтернешнл Лтд" на Британських Віргінсь­ких островах.

У той час Алієв був депутатом парламенту. Главою держави став за кілька місяців. Порушив законодавство, що забороняє членам парламенту і президенту займатися бізнесом. Діти подружжя теж придбали компанії в офшорах.

Аргентинець Ліонель Мессі, який п'ять разів отримав звання кращого футболіста світу, разом із батьком володіє зареєстрованою в Панамі офшорною компанією. Його звинувачують в ухиленні від сплати податків на $6,5 млн.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр-міністр Ісландії подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути