пʼятниця, 18 вересня 2009 08:02

Працівників депутатського готелю змушували брати фіктивні позики

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Колишні працівниці депутатського готелю ”Київ” Олена Пленус (ліворуч) та Світлана Сирота (праворуч) стоять  поблизу колишньої роботи. Вони судяться зі своєю екс-начальницею — гендиректоркою Ларисою Трофіменко
Колишні працівниці депутатського готелю ”Київ” Олена Пленус (ліворуч) та Світлана Сирота (праворуч) стоять поблизу колишньої роботи. Вони судяться зі своєю екс-начальницею — гендиректоркою Ларисою Трофіменко

Працівники депутатського готелю "Київ" конфліктують із гендиректором — Ларисою Трофіменко. Усе почалося з того, що познімали премії та доплати. Персонал стверджує, що його грішми Трофіменко розраховується за свою позику.

— Вона взяла в кредит мільйон 100 тисяч доларів, — пояснює перша заступниця гендиректора 53-річна Наталя Архіпова. — Купила чи побудувала дім під Києвом. Це було в грудні 2008 року. Директор мене покликала, наказала взяти безпроцентну позику в готелю на 100 тисяч гривень, обіцяла не відраховувати із зарплати. Усю суму я відразу віддала їй. За документами, вона має право відраховувати ці гроші з моєї зарплати. Тому свої 8–9 тисяч гривень не отримую — все йде на покриття позики.

Архіпова каже, що зарплата гендиректорки 12 тис. грн. За кредитом вона щомісяця має віддавати приблизно $10 тис.

Працівники "Києва" ще в травні надіслали листа до регламентного комітету Верховної Ради. Скаржилися, що Трофіменко примушувала людей звільнятися, виплачувала зарплату "мертвим душам", списувала гроші на вигадані ремонти.

— Приблизно 20 осіб підписали того листа, — розповідає адміністратор готелю Ольга Мартон, 28 років. — Наступного ранку він був у директорки. Трофіменко викликала по одному в кабінет і примушувала відкликати підпис. Майже всі так і зробили. Залишилися, здається, п"ятеро. Бо вона погрожувала не просто звільнити, а посадити за ґрати. Мене викликали до неї, зачинили двері на замок. У кабінеті був начальник охорони. Оголосили догану. Під час розмови мені стало погано, викликали "швидку". У мене міг статися інсульт, але підпис я не відкликала.

У помешканні Ландіка раптово почали робити євроремонт

За статтею "недовіра керівництва" звільнили начальницю служби номерного фонду "Києва" 50-річну Світлану Сироту та її заступницю Олену Пленус, 53 роки. Вони розповідають, що за їх відсутності провели інвентаризацію. Нібито знайшли порушення.

— Трофіменко подала до суду за "образу її честі та гідності", — говорить Пленус. — Вимагає моральної компенсації близько 170 тисяч гривень.


Працівники поскаржилися депутатам, які мешкають у готелі. Ті обіцяли розібратися.

Трофіменко зустрілася з заступником голови регламентного комітету нардепом Юрієм Литвином, стверджує Ольга Мартон. Після розмови депутат переїхав із маленького номера на 10-му поверсі в номер-люкс на шостому. Йому щодня носять їжу з ресторану, переконує Мартон.

Робітники зверталися і до пожильця готелю "регіонала" 59-річного Володимира Ландіка. Той обіцяв допомогти. Однак у помешканні нардепа раптово почали робити євроремонт. Працівники вважають, що в такий спосіб Ландіка задобрили.

— Та про що ви! Я чотири роки жив без ремонту і ще б 20 прожив, але дякую за те, що зробили, — заперечує "регіонал". — До мене підходили люди. Ми створили комісію, вивчали це питання. Наскільки я розумію, тепер вони не виходять на роботу. Конфлікт перейшов у суди. Я питав, як справи у дівчат-адміністраторів, у тих, хто в нас прибирає. Наче все тепер добре.

— Там внутрішній жіночий конфлікт, — стверджує член регламентного комітету, "бютівець" 41-річний Василь Кравчук. — Робоча група працює, порушень не знаходили. Працівники Міністерства внутрішніх справ там перевіряють. Питання розглянемо на засіданні комітету. Мали зробити це минулого четверга. Але вже другий раз перенесли — щось там недопрацьовано.

Позаминулого четверга "ГПУ" звернулася по коментар до Лариси Трофіменко.

— Директор їде у тижневе відрядження, — відповідає телефоном її секретарка. — Вона збирає речі, тому не може відповісти на запитання. У готелі працюють представники прокуратури, йде розслідування.

За даними "ГПУ", Трофіменко нікуди не поїхала. Досі відмовляється говорити на цю тему.

Ларисі Трофіменко шиють і перуть одяг на роботі

Працівники "Києва" розповідають, що гендиректор Лариса Трофіменко може жбурнути каструлею в кухарок. Також нібито примушує підлеглих прати її одяг та доньчин. Подейкують, вбрання їй шиють теж у готелі.

— Трофіменко із донькою постійно користуються службовими машинами, а бензин списують, — говорить Олена Пленус.

Зараз ви читаєте новину «Працівників депутатського готелю змушували брати фіктивні позики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути