Ексклюзиви
середа, 11 липня 2012 00:45

"Поважаю щирий порив молодих людей, але вважаю його недоцільним"

Про те, як варто опозиції огранізовувати протести щодо мовного законопроекту Ківалова — Колесніченка, розмірковує Тарас Стецьків, 48 років, народний депутат від блоку "Наша Україна — Народна самооборона":

— Виглядає так, що ситуацію після грубого продавлювання "мовного" закону вдалося вирівняти. Але вдалося через радикальні дії опозиції, окремих депутатів, громадських активістів. Закон не підписали ані спікер, ані президент.

Тепер опозиції було би правильно перевести протести у ширший формат і розгорнути їх у регіонах. Я поважаю щирий порив молодих людей, які продовжують голодування, але вважаю його недоцільним. Бо на нас чекають друга і третя фази протистояння з мовного закону, тому треба берегти сили. Думаю, опозиція виграє, коли перейде до тривалої й щоденної роботи в регіонах — селах, містечках. І почне готувати мобілізаційну кампанію. Чи на випадок протистояння мовному закону, чи на захист результатів виборів, чи з іншого питання — це покаже майбутнє. Я сумніваюся, що гасло "Україна проти Януковича" правильне, бо це звужує протистояння до боротьби з однією людиною. Треба це виправити і боротися з режимом та його представниками. Але головне — підготувати мобілізаційну кампанію на всі випадки життя.

Вони вміють дотискати по "бєспрєдєлу", тому дотиснуть і Литвина. Після цього закон  підпише і Янукович. Але це для нас неважливо, бо завдання опозиції — робота з людьми. Тільки через це можна на щось впливати.

Зараз ви читаєте новину «"Поважаю щирий порив молодих людей, але вважаю його недоцільним"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути