субота, 30 червня 2012 05:30

Портрет президента замочили з водяного пістолета

Автор: фото: Ростислав Мисюкевич
  Голова правління ”Коаліції учасників помаранчевої революції” Сергій Мельниченко виконує ”вирок” народного трибуналу — пирскає водою з пістолета в зображення президента. 28 червня
Голова правління ”Коаліції учасників помаранчевої революції” Сергій Мельниченко виконує ”вирок” народного трибуналу — пирскає водою з пістолета в зображення президента. 28 червня

До Адміністрації президента вулицею Банковою іде дівчина у білій розхристаній блузці, чорних порваних панчохах, з двома розпатланими косами. Під очима розмазаний чорний олівець та туш. Червона помада на губах розтерта. Вона виконує головну роль в акції "Зґвалтування неповнолітньої (Конституції)". 28 червня відзначали 16 років з дня прийняття Основного закону.

Підхід до адміністрації закрили кількома металевими парканами, за якими стоять четверо міліціонерів. Далі зо два десятки правоохоронців загороджують прохід. Неподалік — автобус із "Беркутом". Ще один — за рогом. П'ятеро "беркутівців" стоять під деревами. Зо три десятки сидять в автобусі. Дехто позіхає.

Дівчина стає перед журналістами. Показує паспорт, в якому замість фото обкладинка Конституції. Із сумки дістає аркуш, зачитує "Заяву про скоєння злочину":

— Я, Конституція України, неповнолітня, заявляю про багаторазове скоєння щодо мене злочину, який є брутальною наругою над моєю честю і гідністю шляхом насильницьких дій — зґвалтування, які полягали у свавільному поводженні з моїми статтями. Вимагаю вчинити суд над ґвалтівниками і належним чином покарати злочинців.

Слово бере голова правління "Коаліції учасників помаранчевої революції" 32-річний Сергій Мельниченко. На ньому чорна вишиванка.

— Дозвольте зачитати вирок іменем народу. Народний трибунал, розглянувши у відкритому публічному засіданні матеріали судової перевірки за заявою Конституції України, встановив: з 25 лютого 2010 року по 28 червня 2012 року підсудний Чивокуня В. Ф. (прізвище президента Януковича, написане навпаки. — "ГПУ") нелегітимно обіймав посаду гаранта Конституції та вчиняв умисні протиправні діяння. Трибунал постановив засудити ґвалтівника до виняткової міри покарання — публічно і привселюдно замочити його.

Мельниченко бере іграшковий водяний пістолет і випускає струмінь у портрет президента Віктора Януковича.

— Тепер віднесемо заяву в адміністрацію, — додає голосно.

Разом із "Конституцією" йдуть повз металеві паркани. Міліція стає в кілька кордонів і відтісняє їх.

— Пропустіть, я — Конституція, — кривиться дівчина.

— Конституція не є фізичною особою, — говорить Володимир Соцький, заступник начальника Печерського райуправління міліції.

— Чи не вважаєте ви ганебним захищати цю потвору? — запитує Мельниченко. — Ви порушуєте мої права. Пропустіть, бо буду мочити.

Кілька разів пирскає водою у правоохоронців. Ззаду підбігають десяток "беркутівців". Штовхають мітингувальників до своєї машини. Мельниченка і дівчину саджають усередину.

— А як дівчину хоч звати? — кричать журналісти навздогін машині.

— Тетяна Ліходеєва. Вона молода актриса. Їй 18 років, — відказує 31-річний Вадим Лісовий.

— За що ви їх затримали? — перепитують журналісти у правоохоронців.

"Беркутівець" мовчки опускає очі. Ще четверо відвертаються.

Мельниченка та Ліходеєву у міліцейському відділку тримали 3 год. Звинуватили у непокорі міліції. За це їм загрожує 15 діб арешту або штраф 136-255 грн. Суд має відбутися в понеділок.

Зараз ви читаєте новину «Портрет президента замочили з водяного пістолета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути