пʼятниця, 09 жовтня 2009 07:40

Порошенко може стати міністром закордонних справ

Автор: фото: УНІАН
  Голова Наглядової ради Нацбанку Петро Порошенко (ліворуч) вітається із ”регіоналом” Андрієм Клюєвим під час засідання парламенту 7 жовтня. Позаду них — керівник фракції блоку НУ-НС Микола Мартиненко
Голова Наглядової ради Нацбанку Петро Порошенко (ліворуч) вітається із ”регіоналом” Андрієм Клюєвим під час засідання парламенту 7 жовтня. Позаду них — керівник фракції блоку НУ-НС Микола Мартиненко

Учора депутати понад 2 год. домовлялися, що розглядатимуть на засіданні Верховної Ради. Вирішували, починати з розгляду держбюджету чи з кадрових питань.

Напередодні уряд вніс кандидатури на призначення нових та звільнення деяких міністрів. Президент Віктор Ющенко запропонував кандидатуру голови Наглядової ради Нацбанку Петра Порошенка на посаду міністра закордонних справ. Хоча ще навесні на очільника МЗС претендував посол України в США Олег Шамшур.

Із ранку нардепи жваво обговорюють можливі призначення та звільнення.

— Цікавий у нас Ющенко. Знову "помаранчева братія" повертається. Видно, що Порошенко знав, як і з ким домовлятися. Але для нас ця кандидатура стала сюрпризом, — каже "регіонал" Михайло Чечетов, 56 років.

— А я дуже радий, що Петро Олексійович повертається, — говорить "нунсівець" 39-річний Олександр Третьяков.

Кирило Куликов, 39 років, із "Народної самооборони" зауважує, що в Порошенка дуже високі шанси стати міністром. Мовляв, він — краща кандидатура за Шамшура:

— Усі, хто в коаліції, будуть за нього голосувати. Але проблема в тому, що голосів для зняття і призначення інших міністрів бракує. Тут усе залежатиме від комуністів і Блоку Литвина. Є підводні камені по міністру освіти Вакарчуку і культури Вовкуну. А от по Луценку все порішали.

У цей час у коридорі чути крики "регіонала" Ярослава Сухого і "бютівця" Сергія Міщенка:

— Где бутылка?

Сухий удає, що не чує, і біжить у бік курилки.

Где бутылка? Ты ж мне вчера проспорил!

— Где бутылка? Ты ж мне вчера проспорил! — гукає йому вслід Міщенко.

Розповідає, що вранці на засіданні фракції виключили з неї трьох "бютівців" — Володимира Каплієнка, Геннадія Задирка та Ігоря Рибакова. Мовляв, ті голосують не так, як решта представників БЮТу. Тепер у парламенті п"ятеро позафракційних. Іще Інна Богословська й Тарас Чорновіл, яких у червні виключили з фракції Партії регіонів.

Після двогодинної перерви депутати збираються в залі. "Регіонал" 55-річний Олександр Єфремов виходить до трибуни. Каже, що пропонували розглядати питання щодо держбюджету, а коаліція продовжувала наполягати на голосуванні за міністрів.

— Ми з цим не погоджуємося! Ми — за першочерговий розгляд соціальних питань.

Вирішують спочатку розглянути бюджет, потім кадрові питання, а після цього — призначення та звільнення суддів. Однак опівдні голова Верховної Ради Володимир Литвин оголошує перерву.

— Я сумніваюся, що будуть кадрові рішення. Найімовірніше, "Регіони" заблокують трибуну, — прогнозує "бютівець" Святослав Олійник, 33 роки.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко може стати міністром закордонних справ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути