пʼятниця, 10 лютого 2017 00:00

Поліцію очолив генерал Князєв

Автор: ФОТО З САЙТА www.vesti-ukr.com
  Сергій Князєв працює в органах внутрішніх справ 24 роки
Сергій Князєв працює в органах внутрішніх справ 24 роки

Новим главою Національної поліції України призначили генерала Сергія Князєва, 45 років. Уряд одностайно ухвалив рішення 8 лютого. До призначення він очолював департамент карного розшуку Нацполіції.

— Князєв має досвід роботи "на землі", високий особистий авторитет, зарядженість на реформи, відмінний послужний список у карному розшуку й справжній бойовий досвід, — говорить міністр внутрішніх справ 52-річний Арсен Аваков. В уряді представляє "Народний фронт".

Генерала обрали серед 64 кандидатів на конкурсі.

Сергій Князєв родом із Білої Церкви на Київщині. У правоохоронних органах — з 1992-го. Пройшов шлях від рядового до начальника кримінальної міліції Київської області.

— Протягом останніх трьох років війни, випробувань і перелому правоохоронної системи, складного періоду запуску глобальної реформи Князєв ефективно працював у Київській і Донецькій областях. Очолював управління поліції на Закарпатті, Рівненщині, — розповідає Арсен Аваков.

Князєв — кандидат юридичних наук.

— Захистив дисертацію 2013 року, маю вчений ступінь. Але поки не бачу себе науковцем. За темпераментом стати викладачем мені буде складно. Потребую іншого — когось шукати, розробляти план, наздоганяти, перемагати, — каже генерал.

У грудні 2014-го отримав орден Данила Галицького — "За особисту мужність і героїзм, проявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі".

Сергій Князєв задекларував дві квартири в селі Чабани Києво-Святошинського району та в райцентрі Бровари Київської області. Також має дві земельні ділянки в селі Дмитрівка Києво-Святошинського району і в селі Хомутець Брусилівського району Житомирщини. Позаторік отримав 265 573 грн зарплатні. Зберігає в готівці 200 тис. грн, $2 тис. і 1,5 тис. євро.

Розлучений, має трьох дітей і внучку. Старший син працює в поліції.

Попередній глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе подала у відставку 14 листопада торік. До 8 лютого обов'язки керівника поліції виконував її заступник Вадим Троян. Його призначили на посаду заступника міністра внутрішніх справ.

Зараз ви читаєте новину «Поліцію очолив генерал Князєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути