четвер, 17 лютого 2011 09:03

Плющ може зайняти місце Литвина

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Віце-прем’єр Сергій Тігіпко спілкується із чорнобильцями
Віце-прем’єр Сергій Тігіпко спілкується із чорнобильцями

Неподалік Верховної Ради у середу збираються кілька сотень чорнобильців. З'їхалися з Київської та Чернігівської областей. Вимагають не ухвалювати урядовий законопроект "Про гарантії держави щодо виконання рішень суду". У ньому не вказані обсяги пільг чорнобильцям, шахтарям, лікарям, учителям.

— Відбирають виплати на оздоровлення, — каже учасник пікету 60-річний Іван Недашківський з міста Сквира на Київщині. — Мені, як інваліду другої групи, положено вісім мінімальних зарплат на лікування. Не можу їх отримати вже півроку. Убирають безплатні путівки в санаторії, скорочують інші виплати.

До мітингувальників виходить віце-прем'єр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко. Обіцяє провести зустріч з ініціативними групами 22 лютого.

У Верховній Раді парламентарі голосують за скасування пені за несвоєчасну сплату комунальних послуг. За законопроект позафракційного депутата Олега Ляшка віддають голоси 163 нардепи від опозиції та Компартії. Не голосують "регіонали" та "литвинівці".

— Цей закон стосується тих, хто не має реальної можливості платити за житлово-комунальні послуги. Ви мільйони голосуванням заробляєте, а як виживати людям на 900 гривень пенсії? — викрикує з місця 38-річний Олег Ляшко до "регіоналів". — Із цих грошей мають ще 500 гривень віддати за послуги. І їм ще пеню нараховувати!

— Передвиборна кампанія ще не почалася, давайте заспокоїмося та будемо працювати, — відказує спікер Володимир Литвин, 54 роки. — Пеня виникла не сьогодні, ви також раніше це підтримували.

Також депутати відмовляються скасувати техогляд, що пропонує "нунсівець" Анатолій Гриценко. Його законопроект відправили на доопрацювання. Не підтримують "бютівця" Володимира Бондаренка. Він запропонував скласти список підприємств, які не можна приватизовувати — "Укртелеком", "Турбоатом" та "Енергоатом".

— Рада заборонила приватизовувати "Нафтогаз". Завдяки цьому компанію ще не поглинув російський "Газпром", — каже він. — Тепер необхідно заборонити приватизацію підприємств атомної галузі.

По обіді в кулуарах представляють депутатську групу "Реформи заради майбутнього". Її очолив екс-"бютівець" 34-річний Ігор Рибаков. Зібрав 20 позафракційних депутатів. На представлення прийшли 19. Не було Павла Мовчана, який у лікарні.

— Ми ще не обговорювали, чи приєднуватися до більшості, — каже Рибаков. — Обов'язково розглянемо це питання. Але неправда, що ми можемо замінити Блок Литвина у співпраці з Партією регіонів та Компартією. Бо в нас одні цілі та завдання.

Між собою депутати говорять, що тепер замість Литвина спікером може стати Іван Плющ, який напередодні вийшов із фракції блоку НУ-НС.

Зараз ви читаєте новину «Плющ може зайняти місце Литвина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути