Ексклюзиви
пʼятниця, 17 червня 2016 07:10

Півтора мільярда доларів Януковича мають піти на армію

— Наш комітет був у зоні АТО на виїзному засіданні. Побачене там вражає. Солдатам скоро не буде чим стріляти, — каже голова парламентського комітету зі свободи слова та інформаційної політики 38-річна Вікторія Сюмар. — Усі клоунади й розмови політикам можуть дорого обійтися — якщо не вирішимо, як забрати кошти Януковича і спрямувати їх на оборонний комплекс, щоб ми могли виготовляти патрони.

13 квітня комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності зняв із розгляду законопроект про спецконфіскацію. Доопрацьований проект закону доповнює Кримінальний кодекс новою главою. Вона визначатиме особливості конфіскації в державний бюджет коштів, валютних цінностей і доходів від них до вироку суду. За умови, що підозрюваний перебуває в розшуку понад шість місяців. Так, украдене колишнім президентом Віктором Януковичем планують спрямувати на потреби армії та фінансування соціальних програм.

— Це 1,5 мільярда доларів. Були арештовані понад рік тому урядом Арсенія Яценюка, — нагадує голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, 40 років. — Верховна Рада повинна прийняти політичне рішення про механізм повернення цих грошей у бюджет держави. 3,6 мільярда гривень необхідно терміново спрямувати на фінансування оборонного замовлення. Країну треба захищати не життям солдата, а ефективною високотехнологічною зброєю.

Зараз ви читаєте новину «Півтора мільярда доларів Януковича мають піти на армію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути