четвер, 12 серпня 2010 06:15

"Під виглядом фуражного зерна вивозять високоякісну пшеницю"

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Перша заступниця міністра юстиції Інна Ємельянова та міністр оборони Михайло Єжель готуються до засідання уряду 11 серпня в залі для нарад Кабміну
Перша заступниця міністра юстиції Інна Ємельянова та міністр оборони Михайло Єжель готуються до засідання уряду 11 серпня в залі для нарад Кабміну

"Большой привет большим людям", — звертається міністр праці й соцполітики 51-річний Василь Надрага до керівника міністерства житлово-комунального господарства Юрія Хіврича, 61 рік. Заходить до зали засідань уряду в середу. Хіврич відриває голову від паперів:

— Здоров, здоров дорогенький!

Більшість міністерських крісел порожні. Туди сідають заступники урядовців. У відпустці до 22 серпня і прем"єр Микола Азаров. Співробітниця Кабміну поправляє табличку головуючого на засіданні першого віце-прем"єра Андрія Клюєва.

Міністри обговорюють між собою, що подарують на 46-річчя Клюєву у день його народження 12 серпня.

— Від Мінкультури подаруємо якусь цікаву книжку. Але не придумали, якого автора. Таким людям, як Андрій Петрович, щось просте не подаруєш. Нехай воно буде недороге, але цікаве, — говорить міністр культури Михайло Кулиняк, 41 рік.

— Найкращий подарунок в наш час — це квіти. Після засідання ми з міністрами обговоримо, що ще подарувати, — каже 55-річний Зиновій Митник з Мінохорони здоров"я.

За хвилину до 10.00 швидко заходить віце-прем"єр Сергій Тігіпко, 50 років. Від нього віє парфумами "Фаренгейт" від "Діор" із запахом прянощів.

До зали заходить Клюєв. На ходу розстібає ґудзик піджака. Стискає текст виступу:

Від Тігіпка віє парфумами "Фаренгейт" від "Діор"

— Держава має вжити заходів недопущення зростання вартості хліба на внутрішньому ринку. Бо відбуваються дивні речі — йде маніпулювання цінами та показниками якості. Пшеницю на експорт оформлюють за заниженими показниками якості. Замість другого, третього класу на митниці з"являється п"ятий. Хтось під виглядом фуражного зерна вивозить високоякісне.

Після вступного слова Клюєва у коридорі перемовляються двоє охоронців Тігіпка. Один із них каже в мікрофон:

— Володя, ми спускаємося на низ. Ти маєш бути в залі, бо Тігіпко вийде через 20 хвилин.

Віце-прем"єр на брифінгу. Говорить, що навесні наступного року уряд вдруге підніме ціни на газ для населення, якщо не зможе збалансувати бюджет "Нафтогазу".

— Тоді ціни будуть підняті до економічно обґрунтованих. Ми сказали, що працюючі люди не витратять на комунальні послуги більше як 15 відсотків своїх доходів. Так і буде. І відразу можу сказати, все, що підписала держава в особі прем"єра, глави Нацбанку та Мінфіну з Міжнародним валютним фондом, ми виконаємо до копійки. Якщо ми цього не зробимо, то хто буде серйозно ставитися до нас, як до держави? Усі ці розмови, що можна не виконувати угоду з МВФ, — це особиста думка якихось депутатів.

Напередодні нардеп-"регіонал" Василь Хара заявив, що уряд може не виконувати зобов"язань перед МВФ щодо підвищення цін на газ та збільшення пенсійного віку.

Зараз ви читаєте новину «"Під виглядом фуражного зерна вивозять високоякісну пшеницю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути