Ексклюзиви
вівторок, 16 червня 2009 18:13

Петро Порошенко ходив навколо храму в стихарі

Автор: фото з сайту www.iona.kiev.ua
  Голова Наглядової ради Нацбанку Петро Порошенко під час хресного ходу у Свято-Троїцькому Іонівському монастирі 7 червня цього року
Голова Наглядової ради Нацбанку Петро Порошенко під час хресного ходу у Свято-Троїцькому Іонівському монастирі 7 червня цього року

На Трійцю голова Наглядової ради Нацбанку 43-річний Петро Порошенко вдягнув церковний одяг — стихар. Це сталося в Свято-Троїцькому Іонівському монастирі, розташованому на території столичного Ботанічного саду на Печерську. Це храм Української православної церкви Московського патріархату.

Під час хресного ходу навколо монастиря Петро Олексійович з"явився в довгій одежі зеленого кольору, обшитій золотом. Ніс ікону із зображенням Трійці.

— У православной церкви есть традиция, согласно которой во время совершения крестного хода на престольный праздник храма или монастыря прихожани помагают духовенству в проведении этого праздника, — говорить архімандрит 37-річний Іона, намісник Київського Свято-Троїцького Іонівського монастиря. — Они несут иконы, хоругвы. Тем самым участвуют в этом торжестве. Петр Алексеевич как один из прихожан нашего храма тоже участвовал в совершении крестного хода в стихаре.

Пояснює, що це різновид церковного одягу і його можуть носити парафіяни храму. Спростовує інформацію ЗМІ нібито Порошенко був у рясі диякона.

— Стихар, який одягають парафіяни, і стихар, що одягають диякони, подібні. Та це не є ознакою приналежності до духовенства, — зазначає архімандрит Іона.

Розповідає, що Порошенко вже кілька років є парафіянином Свято-Троїцького Іонівського монастиря.

— Приходить на службу із дружиною й дітьми, — каже священик. — Моляться тут, сповідуються, живе, як всі православні християни. Тут у нього свій духівник.

За словами архімандрита, Порошенко неодноразово жертвував на потреби Іонівської обителі.

— Також ми разом з ним здійснюємо гуманітарні проекти: це й допомога дітям, хворим на рак, і подарунки в дитячі будинки.

Я Черновецького разів зо три бачила тут

На запитання, чи приходять у храм інші політики, священик говорить:

— Приходять різні люди з політиків. Не знаю, чи вони зрадіють, якщо я буду називати їхні прізвища. Тому що стосунки людини з Богом — це сакральне.

Літня жінка, яка продає свічки в монастирі, каже:

— Приходять депутати з Партії регіонів. Але їхніх прізвищ я не знаю.

А одна із парафіянок, 50-річна Марина, на вулиці біля храму розповідає:

— Я Черновецького разів зо три бачила тут. Із зірок якось співачка Наталія Могилевська приходила.

Зараз ви читаєте новину «Петро Порошенко ходив навколо храму в стихарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути