вівторок, 18 грудня 2018 07:35

"Опозиційний блок" висунув Вілкула у президенти

15 грудня партія "Опозиційний блок" на з'їзді висунула кандидатом у президенти співголову 44-річного Олександра Вілкула.

— Наша цель — чтобы наша партия была первой в стране и привела страну к успеху. Наши приоритеты — восставноление мира, дать достойную зарплату украинцам. Путь Украины — это внеблоковый статус. Нам это под силу, — говорить зі сцени народний депутат Олександр Вілкул.

Він за освітою — гірничий інженер. Керував низкою комбінатів у Кривому Розі на Дніпропетровщині. Із 2005 року — голова тамтешньої міської організації Партії регіонів. З 2010-го — голова Дніпропетровської облдержадміністрації. 2012 року став ­віце-прем'єром в уряді Азарова. Двічі проходив у ­Верховну Раду від ПР, 2014-го — від "Опозиційного блоку".

Вілкул має квартиру у Дніпрі. У Києві орендує житло. Володіє іномаркою "Шевроле". За минулий рік заробив понад 1 млн грн. На рахунках тримає понад 142 млн грн. Задекларував колекцію книжок і годинників. Із дружиною Оленою виховує дочку Марію.

Напередодні з'їзду попередній співголова партії Юрій Бойко звинуватив колишніх однопартійців у підробці партійних документів. 20 листопада "Опоблок" виключив його та Сергія Льовочкіна з фракції.

У листопаді Юрій Бойко і Вадим Рабінович створили "Опозиційну платформу — "За життя". До неї долучився кум російського президента Путіна Віктор Медведчук. Кандидатом у президенти від політсили висунули Бойка.

Зараз ви читаєте новину «"Опозиційний блок" висунув Вілкула у президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути