четвер, 29 квітня 2010 03:45

Опозиції дозволили виступати кількома фронтами

Депутатська більшість ухвалила зміни до регламенту. Відтепер у парламенті можуть існувати кілька опозицій. Раніше опозицію могла становити лише одна, найчисельніша фракція, що не ввійшла до коаліції.

Член регламентного комітету "бютівець" 63-річний Лев Бірюк називає зміни до регламенту "абракадаброю". Вони вносять плутанину в чинний закон. Адже він обумовлює права лише однієї опозиційної фракції — призначення голів певних парламентських комітетів, ознайомлення з рішеннями уряду, формування порядку денного тощо.

— А тепер 15 чоловік можуть утворити групу, назвати себе опозицією. Їх може бути й більше десяти, — зауважує нардеп. — Тільки на виступи в сесійній залі їм знадобиться 50 хвилин. Я вже не кажу про розподіл комітетів. Хто і як на них має претендувати, незрозуміло.

Після утворення нової коаліції в березні цього року статусу опозиції набув БЮТ. Однак про створення своїх опозицій заявляли лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко, "нунсівець" Арсеній Яценюк, лідер депутатської групи "За Україну!" В"ячеслав Кириленко.

"Нунсівці" говорять про готовність співпрацювати з БЮТ.

— Ураховуючи дії влади, треба виробити спільну координацію, — каже "нунсівка" Ксенія Ляпіна, 45 років. — Звичайно, Юлію Володимирівну ми не переробимо. Будемо просто ігнорувати її амбіції й намагатимемося досягти поставленої мети.

Зараз ви читаєте новину «Опозиції дозволили виступати кількома фронтами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути