понеділок, 12 березня 2007 18:20

Опозиція вимагає звільнити міністрів-бізнесменів

Блок Юлії Тимошенко і "Наша Україна" вчора висунули 16 вимог до Верховної Ради. За словами лідерки БЮТу 46-річної Юлії Тимошенко, лише після їх виконання Україна подолає політичну, економічну й інші кризи.

— За п"ятнадцять років незалежності країна в такому глибокому розладі ще не жила, — каже Тимошенко. — За який напрямок діяльності не візьмешся — всюди криза.

Опозиція вимагає, аби парламент проголосував за проведення референдуму щодо змін до Конституції через політичну реформу. Звільнити з уряду Віктора Януковича всіх міністрів-бізнесменів, міністра внутрішніх справ Василя Цушка та генерального прокурора Олександра Медведька. А ще — цього тижня призначити нових міністра закордонних справ і голову Служби безпеки України.

— Кому займати ці посади, має вирішувати президент. А парламент не має ніякого права йому в цьому перешкоджати, — говорить Тимошенко.

Поряд з нею стоїть голова парламентської фракції "Наша Україна" В"ячеслав Кириленко, 38 років. Мовчки слухає, міцно зціпивши руки за спиною.

— Слава, ну відповідай! — шепоче Тимошенко Кириленкові, дивлячись перед себе.

Той розгублено на неї поглядає.

— Якщо парламент відмовиться задовольнити ці вимоги, ми будемо шукати нові методи змусити їх це зробити, — переминаючись з ноги на ногу, каже Кириленко.

Чи будуть блокувати трибуну й електричний щит, уточнити відмовляється.

"Регіонали" запевняють, що цього тижня Верховна Рада працюватиме нормально.

— Ми знаємо, що треба дати п"ять хвилин Юлі виговоритися. О дванадцятій вона йде до журналістів. А тоді ми починаємо вирішувати серйозні питання, — сміється народний депутат від Партії регіонів Володимир Макеєнко, 41 рік.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція вимагає звільнити міністрів-бізнесменів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути