середа, 20 червня 2012 00:30

"Олігархи давно переписали свої палаци, шикарні авто й гелікоптери на юридичних осіб"

Автор: фото: Сергій Старостенко
  Позафракційний нардеп Євген Суслов сидить у сесійній залі за місцями своїх колишніх однопартійців, які розклали на них полотно з зображенням лідерки Юлії Тимошенко. 19 червня
Позафракційний нардеп Євген Суслов сидить у сесійній залі за місцями своїх колишніх однопартійців, які розклали на них полотно з зображенням лідерки Юлії Тимошенко. 19 червня

— За мову, за Батьківщину, за Україну! — кричать навпроти будівлі Верховної Ради 20 мітингувальників. У вівторок вранці стоять вздовж вул. Грушевського з прапорами об'єднаної опозиції "За Батьківщину". Дехто у білих футболках із написом "Фрі Юля". Чергують по 3 год з 5 червня. Протестують проти ухвалення в цілому "мовного" законопроекту. Цього дня його мали розглядати в парламенті, однак відклали на початок липня.

У кулуарах до журналістів іде віце-спікер Микола Томенко, 47 років. Стає за трибуну.

— За умови виконання конституційної норми про персональне голосування народних депутатів закон про мови ніколи не буде ухвалений у Верховній Раді, — говорить. — Спроба виганяти із сесійної зали депутатів, тому що вони не хочуть голосувати за закон, і забирати в них картки є політичним кріпацтвом. Я буду проти цього боротися.

— Что касается политического крепостничества, то у этого господина, как и у всех представителей так называемой оппозиции, очень короткая память, —  відказує "регіонал" 54-річний Вадим Колесніченко. — Прошло два года с того времени, как блокировался зал, щитовые, система голосования только по одной простой причине — эти самоназванные демократы требовали изменения в закон об императивном мандате. Поэтому, кто бы говорил о крепостническом праве?

Депутати заходять до сесійної зали. Реєструються. На табло — 426. Оплесками вітають із днем народження перебіжчика з БЮТу до "Регіонів" Миколу Баграєва. Його в залі немає. Вносять до порядку денного урядовий законопроект про податок на розкіш.

— При набутті права власності всі будуть змушені сплатити цей податок, — каже в кулуарах "регіонал" Ярослав Сухий, 61 рік. — Той, хто хотів поміняти 500-й "мерседес" на 600-й, знайде додатково 2-3 тисячі євро, аби  заплатити. Розраховуємо на 500 мільйонів гривень плюс до бюджету.

— За тією красивою назвою криється проста виборча профанація, — пояснює "бютівець" Андрій Павловский, 47 років. — Там залишили багато шпарин для багатіїв та олігархів, які б мали платити цей податок, щоб вони його не сплачували. Олігархи не такі дурні, вони давно вже переписали свої палаци, шикарні авто й гелікоптери на юридичних осіб. Тобто, як не платили податок з розкоші, так і не будуть платити.

Це питання повинні розглянути на вечірньому засіданні.

Гриценко приєднується до "Батьківщини"

Партія "Громадянська позиція" веде перемовини про співпрацю з об'єднаною опозицією. Її лідер Анатолій Гриценко обіцяє оприлюднити рішення з цього приводу до четверга. У листопаді торік він вийшов зі складу Комітету опору диктатурі через голосування "БЮТ-Батьківщини" та НУ-НСу разом із більшістю за законопроект про вибори народних депутатів.

— Достатньо довгий час йшли переговори, там не все так просто, — говорить "бютівець" Андрій Сенченко, 52 роки. — Погоджували програмні принципи та команди. Зараз усе близько до досягнення позитивного результату. Взагалі об'єднання опозиції — це плюс. Нам важливий кожен реальний опозиційний політик, кожен голос виборця, який тверезо оцінює ситуацію в країні.

 

Зараз ви читаєте новину «"Олігархи давно переписали свої палаци, шикарні авто й гелікоптери на юридичних осіб"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути