вівторок, 08 жовтня 2019 07:35

Олексій Данілов став секретарем Ради нацбезпеки та оборони

Автор: BBC.COM
  Олексій Данілов став секретарем Ради національної безпеки та оборони. До цього був заступником секретаря. Родом із Луганщини
Олексій Данілов став секретарем Ради національної безпеки та оборони. До цього був заступником секретаря. Родом із Луганщини

3 жовтня президент призначив 57-річного ­Олексія ­Данілова секретарем Ради національної безпеки та оборони. Він був заступником попереднього керівника Олександра Данилюка. Той написав заяву на звільнення після чотирьох місяців роботи.

Данілов народився в Красному Лучі на Луганщині, із 2016 року — місто Хрус­тальний. За першою освітою — ветеринар. Закінчив Луганський педагогічний університет за фахом "учитель всесвітньої історії". Вивчав менеджмент і право. 1994‑го став наймолодшим міським головою Луганська, йому був 31 рік. До цього не займався політикою. Пропрацював три роки. Упродовж 2000–2005 років був членом політради партії "Вільних демократів". 2004‑го очолив штаб кандидата в президенти Віктора Ющенка в Луганську. В області Ющенко набрав менш як 7% голосів. Згодом Данілов був головою облдержадміністрації. 2006 року потрапив до парламенту від "Блоку Юлії Тимошенко".

У Києві має квартиру, терасу, кладову та майстерню, вказав у декларації. На Київщині — будинок і земельну ділянку. Колекцію зі 102 картин, 495 порцелянових статуеток і 20 160 книжок із серії "Державні зібрання України". Дружина Людмила володіє автівкою "Лексус RX350" 2012 року випуску.

— Логіка у призначені Данілова примітивна. У Зеленського немає сильної фігури, погодженої зі всіма, — говорить політолог 63-річний Олександр ­Кочетков.

— Щоб не відволікатися від важливих справ, призначили замість Данилюка його заступника. Оновлення влади було передвиборчим гаслом. З нових облич вони зробили список на вибори. І переконалися в непрофесійності й некерованості. При формуванні виконавчої влади почали брати людей із досвідом. Данілов не працював із Порошенком, тому протиріч немає.

Олексій Данілов — людина з демократичним успішним минулим у політиці. Він був наймолодшим і достатньо прогресивним мером. Запроваджував новації у своєму депресивному регіоні. Конфліктував з Єфремовим (Олександр Єфремов, колишній голова Луганської ОДА, екс-керівник фракції Партії регіонів. — ГПУ), який очолював адміністрацію й вважав себе головним.

Зеленський не розуміє значення РНБО. Не відчуває необхідності в стратегічному плануванні.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Данілов став секретарем Ради нацбезпеки та оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути