Ексклюзиви
четвер, 27 жовтня 2011 05:45

Олег Вітович не заробив на депутатстві

Автор: фото з сайта www.otherside.com.ua
  Колишнього нардепа Олега Вітовича поховають у Львові на Личаківському кладовищі поряд із членами УНА-УНСО, які загинули на війні в Абхазії
Колишнього нардепа Олега Вітовича поховають у Львові на Личаківському кладовищі поряд із членами УНА-УНСО, які загинули на війні в Абхазії

У ніч проти неділі від серцевого нападу помер один із засновників УНА-УНСО, колишній нардеп 44-річний Олег Вітович. За добу його тіло у спальні знайшла хатня робітниця. У кімнаті було багато крові, розбите дзеркало. Покійний намагався дістатися телефона, щоб викликати "швидку".

— Олег отримав влітку серйозну травму. Зламав ребра й пошкодив легені, туди потрапила кров. Травма, скоріш за все, до кінця не загоїлася і призвела до смерті, — каже 37-річний Ігор Мазур, керівник київської УНА-УНСО. — Але ця хвороба не була смертельною. Невідомо, чому травма відкрилася знову.

— Заходив до нього тижні два тому, — говорить кум Віктор Мельник, 52 роки. — Він кілька днів був у дуже важкому стані, пив купу пігулок. Казав йому, що треба берегтися капітально, бо погано кінчиш.

Останнім часом Вітович працював менеджером — організовував виставки у столичному Міжнародному виставковому центрі та національному "Експоцентрі". 2010-го став координатором об'єднання громадських організацій "Права справа".

1994 року Олег Вітович став нардепом по мажоритарному округу у Львівській області. На той момент був політологом, працював у газеті "Голос нації". Очолював Львівський осередок УНА-УНСО.

— Як із голой задницею зайшов у Верховну Раду, так із голою і вийшов, — каже Віктор Мельник. — Це ж треба було примудритися.

— Коли були депутатами, разом жили в готелі "Україна", — згадує нардеп другого скликання 44-річний Юрій Тима. — Часто збиралися у нього в номері. Співали його улюблену "Ішли ми до бою темними лісами". У нього очі горіли. До того, як потрапити в Раду, був життєрадісний. Потім зрозумів, що політика перетворюється на болото. І владою, і опозицією керують із Банкової. Йому стало нецікаво, й він швидко пішов із політики. Якось заходив до нього, приготував плов. Він мені потім кілька місяців дзвонив, питав, скільки чого класти. А потім і сам навчився.

У Вітовича залишилися дружина Христина та 15-річна донька Ксенія. Вони у вівторок повернулися зі Швейцарії. Відпочивали там під час шкільних канікул. З дружиною Вітович познайомився 1990 року. Вона американка українського походження.

Попрощаються з Вітовичем у четвер о 14 год. у церкві Святого Миколая на Аскольдовій могилі в Києві. А потім тіло перевезуть у Львів. Поховають на Личаківському кладовищі біля "унсовців", загиблих на війні в Абхазії.

Зараз ви читаєте новину «Олег Вітович не заробив на депутатстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути