вівторок, 15 січня 2019 00:25

Олег Сенцов написав роман

Український політв'язень, режисер 42-річний Олег Сенцов дописав новий роман у російській в'язниці. Інформацію оприлюднила перший заступник голови Верховної Ради 47-річна Ірина Геращенко. 30 грудня він надіслав відповідь на її листа.

— Ключові слова для українців і світу: "Я не собираюсь падать духом. Тем более, унывать — не дождутся. Не собираюсь прекращать ни творческую деятельность, ни общественную", — цитує листа Геращенко.

Сенцов продовжує працювати, а наприкінці грудня 2018-го закінчив новий роман. Пише, що 2019 року чекає на публікацію збірки своїх оповідань, початок зйомок фільму чи театральної постановки за його сценарієм.

Українського режисера Олега Сенцова й активіста 29-річного Олександра Кольченка російські окупанти затримали в Криму 10 травня 2014-го. Їх звинуватили у підготовці терактів. Своєї вини ті не визнали. Кольченка ув'язнили до 10 років колонії, Сенцова — до 20. Усього в Росії та анексованому Криму незаконно утримують понад 70 українців.

Зараз ви читаєте новину «Олег Сенцов написав роман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути