четвер, 04 березня 2010 19:53

Офіційних портретів ще немає

— О Боже, не встиг стати президентом, а його фото вже бігом у хату тягнуть. Немає в мене вашого Януковича. Може, протягом місяця завезуть, — бурчить Марія Козак, 62 роки, продавщиця сувенірної продукції на Петрівці в Києві.

Розповідає, що до виборів були фото Віктора Ющенка та Юлії Тимошенко. Але зараз їх прибрали, бо президентом став Віктор Янукович.

У столичних кіосках із пресою також немає фотографій новообраного глави держави. Продавець хитає головою: "Ніколи не продавали такого".

На Андріївському узвозі портретів Януковича теж не знайти. Відшукали тільки на майдані Незалежності. На розкладках, де сувеніри купують переважно туристи, лежать зображення президента формату А4. Папір дуже тонкий, неламінований. На знімку глава держави повернений трохи боком, має синю краватку, зображений на тлі мапи України. У верхньому лівому куті — тризуб. Знизу напис: "Фото О. Зубко, дизайн Оксана Цеацура "Український Ренесанс".

До виборів були фото Ющенка та Тимошенко. Але зараз їх прибрали

— Коштує 8 гривень. У день розпродаю в середньому штук 10. Принесли їх якісь хлопці, взяла пачку — 100 штук. Беруть ті, в кого в кабінетах висів такий самий портрет Ющенка. Те, що папір тоненький, нікого не лякає. Усе одно в рамку під скло. Думаю, через місяць з"являться офіційні портрети, в рамках, гривень по 50–60, — каже торговець.

Ці фото з"явилися тут до першого туру виборів. Продавці жартують, що вже тоді знали, хто переможе.

У Львові портрет у чорному костюмі на жовто-блакитному тлі можна безкоштовно отримати у львівській обласній організації Партії регіонів на ринку "Південний". Є знімки без рамки форматів А4 і А3.

— У нас уже просили портрет президента військовики. Здається, з таким проханням звертались і з міліції, — говорить Володимир Матківський, 42 роки, помічник нардепа-"регіонала" Петра Писарчука. — Портрет має бути і буде в усіх місцях, де цього вимагає закон. Але це не головне. Он ті, хто тримав найбільше портретів Віктора Ющенка в своєму кабінеті, потім найшвидше його зраджували.

Зараз ви читаєте новину «Офіційних портретів ще немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути