середа, 15 липня 2009 07:45

Однопартійці зобразили Юлію Тимошенко у вигляді Божої Матері

  Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко (праворуч) та народна артистка України Ніна Матвієнко вітаються у столичному виставковому центрі перед початком учорашнього  урочистого святкування десятої річниці створення партії ”Батьківщина”
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко (праворуч) та народна артистка України Ніна Матвієнко вітаються у столичному виставковому центрі перед початком учорашнього урочистого святкування десятої річниці створення партії ”Батьківщина”

"Ця картина — подарунок для Юлії Володимирівни на 10-річчя партії. На ній Тимошенко зображена у вигляді Божої Матері, бо саме вона оберігає Україну", — каже заступник голови Дніпропетровської обласної організації партії "Всеукраїнське об"єднання "Батьківщина" Наталя Калієва, 60 років.

Жінка стоїть у павільйоні столичного Міжнародного виставкового центру. Учора там святкували десяту річницю створення "Батьківщини". Калієва показує на 2-метрове полотно, на якому Юлія Тимошенко у довгому білому вбранні тримає на долоні серце, з якого б"є яскраве світло. А над її головою — ангели.

Кілька тисяч делегатів з усієї України збираються за годину до початку дійства. Дехто смакує каву та пиріжки, інші розглядають стенди з фотографіями про історію становлення "Батьківщини". При вході до зали — понад десяток рамок із металошукачами. Усередині налаштовують апаратуру — захід транслюватимуть у прямому ефірі кілька загальнонаціональних телеканалів. Організатори кажуть, це обійдеться партії в "добру копієчку".

— Тільки оренда залу коштує близько 30 тисяч євро за день, — каже один з організаторів. — Але через кризу ми економимо. Наприклад, сувенірні пакети для делегатів "вжали" і фуршету не буде.

2004 рік. До перемоги нашого президента залишалося ще шість років

У коридорі нардеп-"бютівець" Анатолій Семинога, 49 років, поправляє комір вишиванки:

— Сьогодні багато з наших змінили білий одяг на вишиванки.

Напередодні подейкували, що під час урочистостей партія офіційно висуне Тимошенко у президенти. Але Семинога розповідає, що висунення не буде. Згодом для цього організують окремий з"їзд.

— Сьогодні графік і так напружений. Треба відбути урочисту частину, потім у нас ще закрита частина, де будуть прийматися партійні рішення, а тоді — на сесію Верховної Ради.

Об 11.00 у залі з"являється Юлія Тимошенко, 48 років. Вся в білому, повільно йде до сцени. Цілує народну артистку Ніну Матвієнко. Вона співає молитву за Україну.

— Весь світ віддає перевагу молодим, — виголошує прем"єр. — За ними майбутнє. Тому ми зобов"язані виховувати молодих, нових лідерів, запрошувати їх на ключові посади, давати путівку в життя.

Запрошує на сцену лідерів молодіжного крила "Батьківщини". На великому плазмовому екрані показують ролик про те, як формувався молодий осередок партії. Потім демонструють кадри про помаранчеву революцію. Лунає голос за кадром: "2004 рік. До перемоги нашого президента залишалося ще шість років". Тимошенко усміхається, склавши руки на животі.

— Помаранчеву революцію намагаються втоптати і знекровити, принизити і забути! Можливо, тому, що не дуже добре ми обрали тоді провідників, — виголошує прем"єрка. — Не дуже добре ці провідники втілювали наші головні принципи та ідеї в життя. Але зараз ми не маємо права уступати тим, хто недостойний. Прийшов час міцно брати владу в свої руки!

Зала гучно аплодує.

Зараз ви читаєте новину «Однопартійці зобразили Юлію Тимошенко у вигляді Божої Матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути