середа, 19 вересня 2012 06:45

Один народний депутат ударив іншого

Нардеп із фракції "БЮТ-Батьківщина" 40-річний Руслан Богдан розмахує руками перед обличчям позафракційного депутата 61-річного Григорія Омельченка. Напирає, стискає кулаки. Омельченко спиною впирається в колону в кулуарах парламенту і щось відказує. Богдан б'є його правим кулаком у ліву щоку. Омельченко згинається, хапається за колону. "Бютівець" відходить.

Таке відео у вівторок уранці показує в ложі преси Верховної Ради художник 46-річний Сергій Поярков. Зняв його на мобілку за 10 хв. перед тим.

— Руслан общался с кем-то из депутатов, потом увидел Омельченко, — розказує Поярков. — Между ними начался разговор. Я слышал фразы "Черный пояс", "Герой Украины", "Давай извиняйся". Начал снимать. Я так понял, что Омельченко извиняться отказался. Где-то на 7-й минуте — опа, удар. Потом охрана остановила Богдана — начала их разнимать.

Журналісти спускаються на другий поверх. Два десятки операторів обступають Руслана Богдана.

— Омельченко три роки тому звинуватив мене на весь світ у тому, що я — педофіл, — каже той про історію зі звалтуванням дітей у таборі "Артек". Червоніє. По скронях тече піт. — Розмахуючи диском, на якому нібито є якась інформація, з трибуни Верховної Ради вимагав зняти з мене недоторканність, заарештувати. Генеральна прокуратура розслідувала цю справу. Жодних доказів вони не знайшли. Я попросив його спростувати цю інформацію. Він відмовився. У мене не було іншого виходу. Що інше можна було зробити?

Богдан озирається, спускається сходами і йде з парламенту. Журналісти запитують, що трапилося у Григорія Омельченка.

— Він підійшов до мене і сказав, щоб я вибачився за те, що направив у прокуратуру заяву матері, яка зверталася до мене щодо зґвалтування сина й дочки, — розповідає Григорій Омелянович. — Я сказав, що це був мій обов'язок як громадянина сприяти розслідуванню справи. Він почав хапати мене за руки і груди. Я усміхався й говорив, що така поведінка не личить народному депутату. Претензії — через суд. Коли я вже розвернувся, щоб іти, Богдан ударив мене. За віком він мені в діти годиться, а я на дітей руку не підіймаю. І не вважаю, що це був інцидент.

Григорій Омельченко йде на вибори №10 у списку партії "Наша Україна". Руслан Богдан — №73 у списку Об'єднаної опозиції "Батьківщина".

Сергій Поярков у кулуарах показує відео "нунсівцям" 71-річному Ярославу Кендзьору та Анатолієві Матвієнку, 59 років.

— Це нокаут! — вигукує Кендзьор.

— Що він мовчить і стоїть? — кривиться Матвієнко.

У цей час у сесійній залі спікер Володимир Литвин оголошує про входження до фракції Партії регіонів колишнього "бютівця" Вадима Коротюка.

— У-у-у-у! — гудуть опозиціонери.

Депутати голосують за пропозицію "регіоналів" змінити план роботи Ради. До виборів парламентарі працюватимуть у сесійній залі один день на тиждень. А мали б — чотири. Пропозицію підтримують 264 голосами.

До курилки на перший поверх спускається позафракційний 48-річний Тарас Чорновіл. Несе кілька газет.

— Я голосував проти такого рішення, не дивлячись на те, що також є кандидатом у депутати, — усміхається. — Мені не так далеко їздити на округ (балотується в окрузі №216 у Києві. — "ГПУ"). Із Верховної Ради — 15 хвилин, якщо немає пробок. Але ж вони проголосували для того, щоб після виборів протягом трьох тижнів прийняти всі законопроекти ще старим складом парламенту. Таке можна порівняти лише з парламентом Іраку. Там раз на півроку збираються, 20 хвилин попрацювали — і розійшлися.

— Виходить, Рада зробила для себе три місяця відпустки на рік, — каже "бютівець" Сергій Сас, 55 років. — Я б рекомендував Литвину з більшістю проголосувати одним махом усі закони й розбігтися.

Нардепи підтримують у першому читанні зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів. Ними передбачається покарання за наклеп. За неправдиву інформацію, поширену в пресі, пропонують ув'язнювати на термін від трьох місяців до півроку.

Зараз ви читаєте новину «Один народний депутат ударив іншого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути